Руският интернет гигант Yandex пусна безплатна услуга за тестване на

...
Руският интернет гигант Yandex пусна безплатна услуга за тестване на
Коментари Харесай

Руски интернет гигант предлага безплатни тестове за коронавирус

Руският интернет колос Yandex пусна безвъзмездна услуга за тестване на ковид за региона на Москва, а Русия се гордее с един от най-високите проценти на тестване в света.
Yandex, който сътвори най-популярната търсачка в страната, както и приложения за такси и извършване на покупки, сътвори услугата като част от съюз сред интернет фирмите и съветския държавен върховен фонд.
Първоначално той оферираше проби в домашни условия единствено за тези на възраст над 65 години, само че от тази седмица услугата е налична за всеки, който кандидатства онлайн.
Медик ще пристигна в жилището на претендента в защитно облекло и ще вземе проби.
Сайтът акцентира, че пробата е значим за идентифициране на тези, които имат вируса без признаци, както и за тези, които би трябвало да употребяват публичен превоз
„ Важно е да бъдат тествани хората, които не престават да работят, само че не могат да си разрешат да заплащат за лабораторен тест “, съобщи служителят за връзки с обществеността на Yandex Сана Паритова в отговор по имейл на въпросите.
Тя сподели, че услугата, която дава обещание тестов резултат след три дни, получава онлайн поръчки „ от няколко хиляди души “ всеки ден.
В момента има закъснение заради това, че лабораториите не могат да тестват толкоз доста дневно, което Yandex се надява да позволи скоро, сподели тя.
Тестът обгръща единствено Москва и някои региони на столицата, в които са следени множеството от 57 000 доказани случаи в Русия.
Русия твърди, че е направила повече от 2,2 милиона теста за ковид, което съгласно нея я слага на второ място в света, зад Съединени американски щати.
Няколко търговски лабораторни вериги оферират платени проби. Те са длъжни да осведомят органите за тези, които тестват позитивно.
Проектът на Yandex се финансира от компанията, както и дарения от физически лица и други компании, до момента в който тестванията се правят от търговски лаборатории.
Yandex също по този начин дава опция на жителите да подаряват за покриване разноските по тестванията за други.
Паритова съобщи, че ролята на съветския върховен фонд е в увеличението на броя на упълномощените тестови системи и лаборатории, оторизирани да правят проби.
Премиерът Михаил Мишустин в края на предишния месец разгласи съюз сред фонда и огромните интернет компании Yandex и Mail.ru за концентриране върху разширение на тестванията за ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР