Руският художник Прокопий Уляшов редовно претворява известни анимационни филми.Шестият сезон

...
Руският художник Прокопий Уляшов редовно претворява известни анимационни филми.Шестият сезон
Коментари Харесай

„Рик и Морти“ с нова отчетливо съветска визия

Руският художник Прокопий Уляшов постоянно претворява известни анимационни филми.

Шестият сезон на известния ТВ анимационен сериал за перипетиите на един вманиачен академик и внука му дебютира на 4 септември 2022 година. По този мотив съветският художник Прокопий Уляшов пусна поредност от произведения, отдадени на двамата герои на анимационния ситком в много нехарактерен формат.

В профила на Уляшов в Instagram героите на Рик Санчес и Морти Смит са решени в стила на един от най-легендарните руски аниматори.

„ За премиерата на новия сезон на „ Рик и Морти “ взех решение да си показва по какъв начин биха изглеждали героите, в случай че по тях работеха именитите руски аниматори. Базирах (работите си) на героите на  „ Вътре и вън. 20-минутно премеждие “, където героите Рик Санчес и Морти Смит стоят пред зелен портал, преди да тръгнат на премеждие, мислейки си наивно, че ще им отнеме единствено 20 минути “, написа Уляшов в Instagram.

Художникът е основал четири репродукции на истинската сцена, като всяка от тях е в стила на разнообразни руски аниматори.

Първата картина е в стила на Александър Татарски и Игор Ковальов, които са създатели на известната анимация с глина като Пластилиновия гарван и  „ Падаше миналогодишният сняг “.



„ Рик бе въодушевен от човечето от „ Падаше миналогодишния сняг “, а Морти бе въодушевен от ококорените устати същества от „ Пластелиновият гарван “, написа Уляшов.

Следващата творба е в стила на руските аниматори Давид Черкаски и Радна Сахалтуев, които са създатели на анимационни филми като „ Островът на съкровищата “ и „ Приключенията на капитан Вронгел “.



Тази картина е въодушевена от творбата на Леонид Носирев, прочут като режисьора на анимационния филм „ Антошка “.



Последната част от плана „ Рик и Морти “ на Уляшов е в стила на руския аниматор Аркадий Шер, създател на анимационния филм „ Ваканция в Простоквашино “.



Не за първи път Прокопий Уляшов, който е 28-годишен маркетингов експерт в „ Союзмултифилм “ (руско анимационно студио, основано в Москва) пресъздава известни анимационни герои въз основата на руската анимационна традиция. Предишният му проект  на известната „ сцена на дивана “ от „ Симпсънс “.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР