Руският хокеен отбор спечели олимпийската титла след невероятен финал с

...
Руският хокеен отбор спечели олимпийската титла след невероятен финал с
Коментари Харесай

Русия спечели велика ледена битка с Германия

Руският хокеен тим завоюва олимпийската купа след необикновен край с Германия, приключил 4:3 след продължения. Хокеистите на Русия, които се състезават под безпристрастен байрак в ПьонгЧанг бяха на път да позволен огромна сензация, откакто изоставаха от германците, само че изравниха с човек по-малко, секунди преди приключване на постоянното време. В продължението Кирил Капризов означи решителната шайба 9:40 минути преди финалната сирена и донесе златото на руснаците.



До момента Русия не е имала купа след разпада на Съюз на съветските социалистически републики като независима страна. Тази от ПьонгЧанг също няма да се води на страната поради наказването ѝ да не взе участие в игрите поради допинг абсурда. Руският отбор има седем трофеи (1956, 1964, 1968, 1972, 1976, 1984 и 1988 година), само че всички предходни триумфи пристигнаха под името Съветски съюз. Руският тим не беше играл край в продължение на 20 години, откакто в Нагано през 1998 година отстъпи на Чехия.



Германците не съумяха да поднесат нова изненада, откакто в течение на шампионата се трансфораха в палач на колоси. На четвъртфиналите те отстраниха двукратните първенци от Швеция, а на полуфинала детронираха Канада, която беше спечелила последните два шампионата.



Първата третина беше доминирана руснацитеи секунда преди нейния край Вячеслав Войнов откри резултата, завършвайки композиция сред Гусев и Капризов. В средата на втората четвърт Бундестима отговори и посредством Феликс Шутц резултатът стана еднакъв.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР