Руският генерал Сергей Суровикин, който е зам.-командир на Обединената групировка

...
Руският генерал Сергей Суровикин, който е зам.-командир на Обединената групировка
Коментари Харесай

CNN: Ген. Суровикин е бил ВИП-член на Вагнер

Руският военачалник Сергей Суровикин, който е зам.-командир на Обединената формация на съветските войски в Украйна, е бил ВИП-член на частната военна компания " Вагнер ". Това твърди CNN, базирайки се на документи, предоставени от съветския проверяващ център " Досие ".

Суровикин е имал персонален идентификационен номер в ЧВК " Вагнер " и е бил част от група от към трисетийна високопоставени членове на армията и службите, членували в групировката на Евгений Пригожин.

Мистерия

Суровикин, именуван още Генерал Армагедон, е в неопределеност от няколко дни. Според редица западни медии има информация, че той авансово е знаел за подготвяния от Пригожин бунт. Бунтът на частната войска " Вагнер " обаче се оказа несполучлив и завърши единствено за няколко часа. По последна информация Пригожин би трябвало да се намира в Беларус. Той отпътува след посредничеството на президента Александър Лукашенко, който твърди, че е разудебил Владимир Путин да ликвидира водача на " Вагнер ".

За Суровикин има още по-малко информация. Преди ден съветски медии писаха, че той е бил задържан в Москва. Официално удостоверение от управляващите обаче няма. Към момента Кремъл не дава отговор и на въпроса къде е Суровикин. Дъщеря му Вероника бе представена от телеграм канал " База " с изказванието, че той е на работното си място.

Лоялност

В началото на годината Суровикин за малко бе назначен за главнокомандващ на войските в Украйна. След това обаче бе свален от поста, а на негово място застана ген. Валерий Герасимов. Именно против него и против военния министър Сергей Шойгу бе ориентиран гневът на Пригожин. Той ги обвиняваше в неприятна организация, липса на доставки на муниции и твърдеше, че те ще са повода Русия да загуби войната.

След протеста на Пригожин съветските елити се готвят за огромно следствие, писа " Вашингтон пост ". Според изданието доста от доближените на режима на Путин, заемащи високопоставени длъжности, са били ужасени от от това какъв брой покрай Москва са стигнали бойците на Пригожин и в този момент бързат да покажат лоялността си. Силите на " Вагнер " превзеха Ростов на Дон преди ръководителят им да отстъпи.

Слуховете изобилстват и се задълбочава параноята във връзка с това дали Пригожин е имал поддръжка от висшите кръгове на съветските военни или служби за сигурност, както и какво може да разкрият следствия за предатели в режима на Путин, разяснява " Вашингтон Пост ", съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР