Руският генерал от СВР Леонид Решетников, бивш шеф на Руския

...
Руският генерал от СВР Леонид Решетников, бивш шеф на Руския
Коментари Харесай

Ген. Решетников: Елцин каза на Жан Виденов: Викат ви в НАТО - влизайте. Скоро и ние идваме

Руският военачалник от СВР Леонид Решетников, някогашен началник на Руския институт за стратегически проучвания (РИСИ) разгласява в Телеграм канала си сензационни и незнайни до момента разкрития от среща на някогашния съветски президент Борис Елцин с тогавашния български министър председател Жан Виденов, извършена през 1996 година в Москва.

Според генерала, който самичък твърди, че персонално е одобрил номинацията на проруския авиатор Румен Радев за кандидат-президент на България на среща с Корнелия Нинова, съобщи във видео, оповестено в ТГ-канала си " Наследството на империята ", че българският министър председател Виденов е предложил страната ни да не влиза в НАТО и да си запазим положителното икономическо съдействие с Руската федерация. Решетников дефинира неговото държавно управление на Българска социалистическа партия като последното у нас, формирано от почитатели на Съветския съюз и Русия.

Решетников цитира част от въпросния диалог:

Жан Виденов: " Борис Николаевич, не би трябвало да прекъсваме икономическите връзки, подкрепете ни, ние няма да влезем в НАТО “.

На това Елцин отговори: „ Ние не имаме намерение да се караме със Запада поради вас. Викат ви в НАТО – влизайте! Самите ние скоро ще влезем в НАТО! “

Според версията на Решетников Москва сама е тикнала България в лапите на врага и по тази причина не би трябвало да има искания към днешната политика на страната ни. Според него значително сега на облика на Русия вредят доста отрицателни мнения и публикации против страната ни във Федерацията, които значително са незаслужени, защото Москва е изоставила от дълго време българските русофили.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР