Руският Газпром ще доставя допълнителен газ на Унгария през следващата

...
Руският Газпром ще доставя допълнителен газ на Унгария през следващата
Коментари Харесай

Русия ще увеличи доставките на газ за Унгария и Китай

Руският " Газпром " ще доставя спомагателен газ на Унгария през идната зима и също по този начин ще даде на Китай спомагателни 600 милиона кубични метра тази година в допълнение към договорните отговорности, предаде  Reuters.

Руският президент Владимир Путин се срещна с водачите на двете страни по време на пътуване до Китай предходната седмица.

" Газпром " се стреми да компенсира загубата на множеството си пазари в Европа от началото на войната на Русия в Украйна, значително заради детонации, които съществено повредиха тръбопроводите " Северен поток "  под Балтийско море предходната година. Разследванията занапред ще откриват кой е виновен, добавя английската организация.

Унгария е единствената членка на Европейския съюз, чийто водач, министър председателят Виктор Орбан, поддържа другарски връзки с Путин след нахлуването в Украйна през февруари 2022 година Освен това е член на НАТО.

Орбан съобщи пред Путин, когато се срещнаха в Пекин във вторник, че Унгария в никакъв случай не е желала да се опълчва на Русия и се пробва да избави двустранните контакти. Посланикът на Съединени американски щати в Унгария счита, че решението на Орбан да продължи срещата е  " обезпокоително ". Премиерът на Естония съобщи, че изображенията, на които се ръкуват, са  " доста, доста неприятни “.

Унгария се счита за главен евентуален съперник на решението, което би трябвало да бъде взето през декември дали да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз с Украйна, което ще изисква единомислещата поддръжка на 27-те членки на блока.

Европейски Съюз внезапно понижи зависимостта си от съветската сила в отговор на войната в Украйна, само че ТАСС цитира Алексей Милер, шеф на " Газпром ", който заяви, че спомагателните доставки на газ за Унгария тази година възлизат на 1,3 милиарда кубически метра.

" И имаме договореност, че през идната зима ще доставяме настоящо спомагателни количества “, е допълнил той.

Милер е съобщил, че дневното търсене от Китай също е над контрактуваните равнища.

" Ние постоянно доставяме спомагателни размери на китайския пазар. Освен това вършим това от няколко години. Тази година считам, че (допълнителното количество) ще бъде 600 милиона кубически метра газ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР