Руският газов холдинг Газпром отчита засядане в Украйна на руския

...
Руският газов холдинг Газпром отчита засядане в Украйна на руския
Коментари Харесай

Газпром може да започне да намалява транзита през Украйна от 28 ноември

Руският газов холдинг " Газпром " регистрира " засядане " в Украйна на съветския газ, който би трябвало да се доставя за Молдова, и от 28 ноември ще стартира да понижава подаването на газ за пренос през украинска територия, в случай че директният дисбаланс продължи. Това се показва в известие на компанията, представено от ТАСС.

" Газпром " регистрира засядане в Украйна на съветския газ, предопределен за доставка до молдовските консуматори по контракт с компанията " Молдовагаз ". Обемът на газа, подаван от " Газпром " на газоизмервателна станция " Суджа " за пренос до Молдова през територията на Украйна, надвишава физическият размер, подаван на границата на Украйна с Молдова.

На 21 ноември " Молдовагаз " според контракта е платила на " Газпром " част от доставките за ноември. Обемът на в действителност доставения съветски газ, по отношение на който е нарушено заплащането на настоящите доставки, през ноември, е 24,945 млн. куб метра. Общият размер на газа, затънал на украинска територия, е 52,52 млн. куб метра ", се показва в известието.

Ако се резервира несъответствието в преноса през Украйна до потребителите в Молдова, на 28 ноември в 10:00 часа " Газпром " ще стартира да понижава подаването на газ на станция " Суджа " за пренос през Украйна в размер на неполучените дневни доставки, акцентира холдингът.

След публикуването на предизвестието цената на газа в Европа се увеличи с 2,2 на 100 на лондонската борса ICE. Декемврийските фючърси на хъба TTF в Нидерландия нарастнаха со 1282 $ за 1000 куб метра или 120,595 евро за мегаватчас.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР