Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) съобщи днес, че е

...
Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) съобщи днес, че е
Коментари Харесай

Русия има договори за производство на Спутник V с 4 страни от ЕС

Руският фонд за директни вложения (РФПИ) заяви през днешния ден, че е сключил съглашения за производството на имунизацията против КОВИД-19 Спутник V с компании от Италия, Испания, Франция и Германия, в очакване препаратът да бъде утвърден от Европейската организация по медикаментите (ЕМА), съобщи Франс прес.

В момента се водят други договаряния за увеличение на производството в Европейски Съюз. Това ще даде опция Русия да стартира зареждането на единния европейски пазар със Спутник V, щом бъде получено утвърждението на отрасловата организация, уточни в официално съобщение шефът на РФПИ Кирил Дмитриев.
Руският фонд и неговите сътрудници имат подготвеност да стартират доставки за тези страни от Европейски Съюз, които записват Спутник V независимо, добави Дмитриев, представен от ТАСС.

По-рано през днешния ден Марко Кавалери, върховен чиновник на ЕМА, съобщи в ефира на италианското радио " Соле - 24 оре ", че европейският лекарствен регулатор може да утвърди съветската ваксина най-рано през май.

До момента Спутник V е записана в 50 страни с общо население над 1,3 милиарда души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР