Руският флот започна серия военни учения, в които ще участват

...
Руският флот започна серия военни учения, в които ще участват
Коментари Харесай

Русия започна мащабни морски учения

Руският флот стартира серия военни учения, в които ще вземат участие всичките му флотилии в моретата, които са в директна непосредственост до Русия.

Руски военни кораби ще отработят защита на главния маршрут на корабния трафик в Арктика, заяви Северният флот на Русия.

Ученията в Арктика, в които се възнамерява да вземат участие към 30 бойни кораба, 20 самолета и 1200 бойци, имат за цел оценка на бойната подготвеност на съветските войски в Арктика и способността им да пазят Северния морски път.

Войските ще упражняват отбиване на военни закани и ще оказват помощ да се подсигурява сигурността на морските пътища и морските стопански действия в съветските региони в Северно море при положение на рецесия, обявиха от Северния флот.

Миналата седмица Москва заяви, че ще разгласи серия военни учения, в които ще вземат участие всички нейни флоти в моретата, които са в директна непосредственост до Русия.

Ученията ще включват и маневри в Средиземно море, Северно море, Охотско море, Североизточния Атлантически океан и Тихия океан.

Повече от 20 кораба на Черноморския флот излязоха през днешния ден от базите си в Севастопол и Новоросийск, с цел да се насочат към указаните райони, се споделя в отчета на министерството на защитата на Русия.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР