Руският енергиен терор започна - през нощта вражески дрон е

...
Руският енергиен терор започна - през нощта вражески дрон е
Коментари Харесай

В Украйна бият тревога: Започна се! Руски дрон удари енергиен обект в Одеска област

Руският енергиен гнет стартира - през нощта противников дрон е блъснал евергиен обект в Киевска област, сигнализират украинските управляващи, представени от УНИАН.

" В Одеска област поради нощна офанзива с дронове-камикадзе са развалени елотропроводи, част от потребителите в град Килия са без ток ", оповестява Министерството на енергетиката във Фейсбук.

Отбелязва се, че ремонтните бригади вършат огледи на развалените мрежи.

Продължава и съветският гнет в прифронтовите и граничните с Русия области. В Донецка област поради обстрели е изключена въздушна електропроводна линия, поради което 4000 клиенти в 9 обитаеми пункта са останали без ток. Провеждат се ремонтни работи с разрешението на военните управляващи.

Без зареждане са и част от потребителите в Запорожка, Сумска, Харковска, Херсонска и Черниговска области. Ремонтни бригди работят там, където го разрешава обстановката със сигурността.

В Николаевска област са изключени по едно и също време две 150-киловолтови въздушни линии.

Министърът на енергетиката Герман Галушченко съобщи по-рано, че енергийната инфраструктура на Украйна се приготвя за ефикасна работа през зимата, а съответните служби са подготвени да реагират на вероятни екстени обстановки.

Ръководителят на Обединения координационен пресцентъ на Силите на защитата Юг Наталия Гуменюк разгласи, че Русия готви нова вълна от офанзиви през есента и зимата, съсредоточавайки напъните си за основаване на ресурс от кареки за масирани удари украинските градове.

Смята се, че както и предходната зима, съветските сили ще съсредоточат ударите си по енергийни обекти. Според украинските Военновъздушни сили най-вероятно ще бъдат употребявани дронове.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР