Руският диригент Валерий Гергиев, който е близък с русия президент

...
Руският диригент Валерий Гергиев, който е близък с русия президент
Коментари Харесай

САЩ отрязаха маестро Валерий Гергиев

Руският диригент Валерий Гергиев, който е непосредствен с русия президент Владимир Путин, няма да управлява Виенската филхармония на турне в Съединени американски щати, което стартира в петък с концерт в " Карнеги хол " в Ню Йорк, заяви Асошиейтед прес.

68-годишният Гергиев е шеф на Мариинския спектакъл в Санкт Петербург, на фестивала " Бели нощи " и основен диригент на Мюнхенската филхармония. Той бе почетен с медал Герой на труда на Руската федерация, възобновен от Путин през 2013 година и постоянно се изрича в поддръжка на съветския президент, който разпореди навлизане на съветските сили в Украйна в четвъртък.

" Промяната се прави поради последните международни събития ", сподели говорителката на " Карнеги хол " Синеве Карлино.

В отговор на въпрос дали решението е на Виенската филхармония, на Гергиев или на " Карнеги хол ", представителят на оркестъра Рон Болинг сподели, че филхармонията няма да разяснява.

Решението бе оповестено, откакто фамозният спектакъл " Ла Скала " в Милано помоли в писмо Гергиев да направи ясно изказване в интерес на спокойно разрешаване на спора в Украйна, като при отвод бе предизвестен, че няма да довърши уговорката си да дирижира в театъра премиерната режисура " Дама Пика " на Чайковски.

Онлайн изявления през последните дни предизвестяват за митинги пред " Карнеги хол ", където бе планувано Гергиев да дирижира Виенската филхармония в петък и събота вечер и в неделя следобяд. Турнето на оркестъра продължава в Нейпълс, Флорида във вторник и сряда.

Музикалният шеф на операта " Метрополитън " Яник Незет- Сеген ще замести Гергиев за концертите в " Карнеги хол ". Руският пианист Денис Мацуев също няма да свири на концерта в петък. През 2014 година той поддържа анексирането на Крим от страна на Русия.

Виенската филхармония отхвърли рецензиите към турнето си в Съединени американски щати под управлението на съветския маестро Гергиев, заяви в това време ДПА.

Музикантът Даниел Фрошауер, който е в борда на филхармонията, реагира на негативните мнения във Facebook, които сложиха под въпрос провеждането на концертите, откакто съветски сили нахлуха в Украйна. Виолистът акцентира дългогодишните връзки с Гергиев.

" Имаме десетилетно креативно партньорство с Маестро Гергиев ", сподели той. " Културата не трябва да се трансформира в пионка в политически разногласия. Следователно няма да разясняваме политически тематики по отношение на нашите диригенти или солисти ", сподели Фрошауер.

" За нас музиката е нещо, което сплотява, а не разединява. Заклеймяваме всички типове принуждение и война. " От Мюнхенската филхармония, чийто диригент е Гергиев, отхвърлиха коментар.
ТЕМА преди 12 минути 126 преди 12 минути 224 преди 20 минути 350
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР