Руският диктатор Владимир Путин мечтаеше за блицкриг в Украйна и

...
Руският диктатор Владимир Путин мечтаеше за блицкриг в Украйна и
Коментари Харесай

The New York Times: Путин няма план Б за войната в Украйна и сам се вкара в капан

Руският деспот Владимир Путин мечтаеше за блицкриг в Украйна и в действителност вярваше в завладяването на Киев за няколко дни. Той нямаше проект Б и това го вкара в капан.

 

Това написа анализаторът Томас Фридман в коментар за The New York Times, като акцентира, че диктаторът нито може да загуби тази война, нито да я спре. В същото време армията му не е в положение да превземе нови територии. Прекратяването на военните дейности ще значи приемане на провалянето.

 

Липсата на проект " Б " на Путин удостоверява, че съветските окупатори са прибягнали до безреден обстрел на гражданската инфраструктура на мирни украински градове. Може би в този момент Кремъл се надява да стартира война на безсилие, която да пречупи украинската опозиция и да отслаби помощта на Запада за Украйна, разяснява Фридман, представен от УНИАН. 

 

Днес проект " Б " на Путин е да маскира краха на проект " А " за завладяване на цяла Украйна със светкавична скорост. Журналистът иронизира, че руснаците е трябвало да нарекат войната не " специфична военна интервенция ", а интервенция " Спаси лицето ми ".

 

„ Това, което прави тази война една от най-болезнените и безсмислени войни на съвремието, е, че водачът унищожава цивилната инфраструктура на друга страна, с цел да скрие зад това обстоятелството, че е бил огромен простак “, твърди Фридман.

 

Според анализатора Путин към момента се пробва да откри най-малко някакво опрощение за неуспехите на „ втората войска на света “ в Украйна.

Фридман е уверен, че в този момент Путин се бори да откри проект " Б ", само че има доста проблеми - би трябвало да обяснят неуспехите, загубите и изолацията, в която Русия се оказа.

 

„ Невъзможно е да влезем в главата на Путин и да предвидим идващия му ход... Действията му демонстрират, че той е наясно с неуспеха на проект А. И в този момент ще направи всичко, с цел да сътвори проект Б, с цел да оправдае ужасните загуби за страната, където победените водачи не подават оставки по кротичък метод ", написа Фридман.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР