Руският диамантен гигант Алроса, който е най-големият глобален производител на

...
Руският диамантен гигант Алроса, който е най-големият глобален производител на
Коментари Харесай

Най-големият производител на диаманти в света влиза в списъка със санкции на ЕС

Руският диамантен колос " Алроса ", който е най-големият световен производител на скъпоценните камъни, публично става част от листата със наказания на Европейския съюз против Русия и съветския бизнес. Това оповестиха от Европейския съвет, представени от Bloomberg. В листата е включен и изпълнителният шеф на компанията Павел Мариничев.
 Снимка 609474
Източник:

" Алроса " е най-голямата компания в международен мащаб в бранша с дял от 27% от международния рандеман на диаманти. Тя е единствената, в чието портфолио са включени още дейностите по преправка и търговия с диаманти. Компанията е държавна (35% от акциите държи Руската Федерация, а 25% - Якутска област) и държи дял от 90% от добива на всички диаманти в Русия.
 Руската
Най-големият производител на диаманти в света ще строи нова мина в Сибир

Инвестицията по плана възлиза на $1,26 милиарда

Руският диамантен колос добива скъпоценните камъни от мините си в Западна Якутия и Архангелска област, както и в Африка.

Влизането на компанията " черния лист " на Европа става по силата на утвърждения по време на последния Европейски съвет 12-и санкционен пакет против Руската федерация, поради военното навлизане на страната в Украйна. Така търговията с диаманти от Русия към този момент е неразрешена. Мярката се ползва редом и от страните от Г-7.

Последният финансов доклад на " Алроса " демонстрира, че облагата за първите девет месеца на 2023 година понижава с съвсем 8% до $957 милиона. Приходите от продажби обаче се усилват с съвсем 8%.
 Страните в света, купуващи най-вече съветски диаманти
Страните в света, купуващи най-вече съветски диаманти

Има разбъркване в челната тройка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР