Руският държавен жп оператор се извини, след като кондуктор изхвърли

...
Руският държавен жп оператор се извини, след като кондуктор изхвърли
Коментари Харесай

Кондукторка изхвърли котка от влак, 280 000 души поискаха уволнението ѝ с петиция

Руският държавен жп оператор се извини, откакто кондуктор изхвърли котка от пътнически трен при минусови температури, съобщи ДПА.

След дълго търсене благодарение на стотици доброволци котката Туикс бе открита мъртва, заяви нейният собственик, представен от съветски медии. Шокирани руснаци пуснаха петиция в платформата charge.org, като приканиха съветската държавна железница да уволни служителката, а петицията към този момент е събрала повече от 280 000 подписа.

Служителката във влака неверно е помислила, че Туикс е бездомно животно, което се е качило във влака на гарата в западния град Киров, заяви съветската железница. Компанията сподели, че съжалява за случилото се и ще промени процедурите си. Отсега нататък безпризорните животни във влаковете ще се предават непосредствено на личния състав на гарата. След това чиновниците ще потърсят стопанина или ще настанят животното в подслон.

Рукият жп оператор сподели, че служителката на влака от Екатеринбург до Санкт Петербург е попитала пасажерите дали животното си има собственик, само че никой не е дал отговор.

" Пътниците видяха, че котката обикаля из влака без контрол ", се споделя в изказването на съветската железница.



Снимки: Рixabay

Тогава кондукторката изхвърлила животното на открито, тъй като подозирала, че стопанинът ѝ евентуално може да потърси котката към близката гара. Пътникът, който евентуално е бил задремал, съобщил на личния състав във влака, че котката липсва чак 10 часа след потеглянето от Киров. Според съветския жп оператор това се е случило на 11 януари.

След дни търсене бе обявено, че Туикс е открит мъртъв в снега на към 1 километър от гарата в Киров. Причината за гибелта не е известна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР