Руският държавен глава Владимир Путин може да получи 82% от

...
Руският държавен глава Владимир Путин може да получи 82% от
Коментари Харесай

АНКЕТА: Владимир Путин може да получи 82% от гласовете на изборите

Руският държавен глава Владимир Путин може да получи 82% от гласовете на идните президентски избори. Такива данни показа Всеруският център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ).
Изборните калкулации са оповестени на формалния уебсайт на центъра. Според резултатите гласовете сред останалите претенденти са разпределени по следния метод: Николай Харитонов (Коммунистическата партия на Руската федерация) и Владислав Даванков (Нови хора) получават по 6% от гласовете, Леонид Слуцки (ЛДПР) - 5%. Социолозите изследват и упованията за изборната интензивност (активност): 71% от интервюираните ще гласоподават на идните президентски избори в Русия.
Изследването е от 6 март въз основа на данни от общоруско телефонно изследване, направено по поръчка на Експертния институт за обществени проучвания. Социолозите са употребявали методология за вероятностно прогнозиране. VTsIOM разгласява данните от изследването на 4 март: беше конкретизирано, че на 2-3 март са интервюирани 1600 гласоподаватели на възраст над 18 години (грешката с възможност от 95% не надвишава 2,5%).
Резултатите от проучването на Фондация " Обществено мнение " (ФОМ) се оказаха сходни: Путин може да получи 80% от гласовете, Харитонов - 5,7%, Слуцки - 5,6%, Даванков - 4,6%. Избирателната интензивност, съгласно изследването, ще бъде 69,8%. Проучването, поръчано от FOM, е от врата на врата и се организира на 4-6 март измежду 1,5 хиляди респонденти в 53 района. Статистическата неточност не надвишава 3,6%. Изчислението на Фондацията, съгласно нейния уеб страница, взема поради разпределението на отговорите на поредност от въпроси по отношение на политическите желания и електоралните планове на гласоподавателите.
Припомняме, че гласуването ще продължи три дни: 15, 16 и 17 март.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР