Руският Далечен изток продължава да се бори с преодоляване на

...
Руският Далечен изток продължава да се бори с преодоляване на
Коментари Харесай

Руският Далечен изток се бори с щетите от тежките наводнения

Руският Далечен изток продължава да се бори с превъзмогване на вредите от наводненията след прекосяването на тайфуна „ Ханун “. Проливните дъждове към този момент лишиха живота на минимум трима души - една жена и две деца на 10 и 12 години.

Повече от 2000 души са евакуирани от наводнените региони на Приморския район в съветския Далечен изток, в това число 405 деца,  съобщиха от службата за изключителни обстановки.

Проливни дъждове наводниха стотици села в района след тайфуна „ Ханун “, който връхлетя Япония по-рано тази седмица, преди да се насочи към Корейския полуостров.

Само през почивните дни бурята, въпреки и отслабена, донесе в някои региони двойно повече превалявания от месечната норма.

Над 4300 жилищни здания са наводнени, а 28 обитаеми места са откъснати от наводненията, като са наранени 16 от регионите на района.

Повечето потърпевши къщи са в Октябърски общински регион в района на Приморие, с административен център Владивосток. Наводнението в Усурийск, вторият по величина град в Приморие, е най-тежко и най-голямо за последното десетилетие. Засегнати са към 40% от територията му.

Москва изпрати експертна група за наблюдаване, която да следи процеса на разчистване на засегнатите територии в Далечния изток на страната, откакто тайфунът „ Ханун “ мина през Приморския край.

Задачата на работната група ще е да „ координира работата по премахване на следствията от наводнението. " Със аероплан на министерството е доставена филантропична помощ, а хеликоптери Ми-8 са употребявани за прехвърлянето на спасителите на терен.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР