Руският Черноморски флот отблъсна атака с дронове срещу флота в

...
Руският Черноморски флот отблъсна атака с дронове срещу флота в
Коментари Харесай

Руският Черноморски флот отблъсна атака с дронове в Севастополския залив

Руският Черноморски флот отблъсна офанзива с дронове против флота в Севастополския залив, съобщи губернаторът на Севастопол, най-големия град на анексирания Кримски полуостров, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7916
" Кораби на Черноморски флот тази заран отблъснаха офанзива на безпилотни летателни апарати (БПЛА) в Севастополския залив ", съобщи Михаил Развожаев в канала си в " Телеграм ". Той означи, че в града няма потърпевши обекти и акцентира, че обстановката е под надзор.

Развожаев съобщи, че наред с други БПЛА е погубен и надводен дрон. По думите му, офанзивите са почнали в 4:30 ч. сутринта, като разнообразни Противовъздушна отбрана системи са ги отразили и всички апарати са били унищожени. Той добави, че пристанището на града е било краткотрайно затворено за кораби и фериботи след офанзивите и прикани жителите да запазят успокоение.

Според сътрудник на ТАСС мощен гърмеж е отекнал към 04:20 ч. сутринта, а няколко пъти по-късно се чул гърмеж. 

В четвъртък Развожаев заяви за друга офанзива с дрон - този път по топлоелектрическа централа в Балаклава, при която няма жертви или съществени вреди, отбелязва Агенция Франс Прес.

През август губернаторът сподели, че е имало офанзива с дрон против щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол, при който не е имало потърпевши. 

По-малко от месец преди този момент - на 31 юли - дрон рани петима чиновници в двора на ведомството, което беше повода да се анулират плануваните празнувания за Деня на съветския Черноморски флот. Тогава Русия упрекна Украйна за офанзивата, а Киев отхвърли изказванията, като ги назова " провокация ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР