Руският Черноморски флот, базиран в анексирания Крим има нов командир,

...
Руският Черноморски флот, базиран в анексирания Крим има нов командир,
Коментари Харесай

Русия смени командира на Черноморския си флот

Руският Черноморски флот, основан в анексирания Крим има нов пълководец , заяви организация РИА Новости, цитирайки свои източници в сряда, откакто съветските военни бази на полуострова бяха разтърсени от серия от детонации през последните девет дни.

Ако бъде доказано, отстраняването на досегашния пълководец Игор Осипов ще означи най-значимото уволняване на боен чиновник от началото на съветската инвазия в Украйна , в която тя претърпя знаичтелни загуби в хора и техника, разяснява Ройтерс.

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости цитира източници, съгласно които новият шеф вицеадмирал Виктор Соколов е бил показан на членовете на военния съвет на флота в пристанището на Севастопол.

Един източник сподели, че е " обикновено ", че назначението не е оповестено обществено в този съответен миг в изискванията на дейни военни дейности в Украйна.

Черноморският флот, който има героична и почитана история в Русия, претърпя няколко мощни обществени унижения в хода на войната.

През април Украйна с ракети " Нептун " и.

Миналата седмица съветската военновъздушна база " Саки " в Югозападен Крим, покрай щаба на флота в Севастопол,, които унищожиха осем бойни самолета, съгласно сателитни изображения.

След това във вторник в северната част на полуострова. Русия назова това акт на бойкот, а Украйна загатна, че е виновна за тази акция.
 Русия дефинира гърмежа в Крим като измама
Русия дефинира гърмежа в Крим като измама

На 16 август сутринта при бойкот е бил развален боен склад

В сряда, че е задържала шестима членове на " ислямистка терористична клетка в Крим ", само че не сподели дали те са обвинени в присъединяване в детонациите.

Руският Черноморски флот е доста по-голям от флота на Украйна и е източник на национална горделивост, датираща от основаването му при императрица Екатерина Велика през 1783 година

Крим, който Русия лиши от Украйна през 2014 година и от този момент го е трансформирала в своя укрепена база, обезпечава главния маршрут за доставки за съветските сили за нахлуването в Южна Украйна, където Киев заявява, че възнамерява контранастъпление през идващите седмици.

Флотът е блокирал пристанищата на Украйна от началото на войната през февруари, поставяйки в капан жизненоважен експорт на зърно, който според съглашение с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации.

Фактът, че Украйна явно е съумяла да провежда разрушителни офанзиви против полуострова, обсъждан от Москва като сигурна тилова цитадела, послужи като съображение за покачване на морала на украинските сили.

Предишният пълководец, 49-годишният Осипов, беше отпред на флота от май 2019 година, съгласно формалната му биография на уеб страницата на съветското министерство на защитата.

Неговият правоприемник, 60-годишният Соколов, има богат опит в командването на противоминни кораби и единици през 80-те и 90-те години на предишния век, след което се издигна през редица постове в Тихоокеанския и Северния флот, като беше заместник-командир на последния. От 2020 година оглавява влиятелна военна академия.

Именно Соколов управлява похода на съветската авионосна група отпред с единствеия съветски самолетоносач " Адмирал Кузнецов " в Средиземно море.
 ISW: Украйна стои зад ударите в Крим
ISW: Украйна стои зад ударите в Крим

Чеченци ловят съветски дезертьори в Херсон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР