Руският боксьор Максим Дадашев е починал в САЩ в резултат

...
Руският боксьор Максим Дадашев е починал в САЩ в резултат
Коментари Харесай

Руски боксьор почина от травмите след мач

Руският боксьор Максим Дадашев е умрял в Съединени американски щати в следствие от контузиите, които получи в главата по време на мач на 20 юли, заяви ТАСС, базирайки се на хора от тима му.
"Максим умря. Сърцето му не устоя ", написа човек от щаба на младия руснак.
В събота през нощта руснакът се боксира в Оксън Хил (щата Мериленд) в боксова гала-вечер против Субриел Матиас (Пуерто Рико) за званието наложителен кандидат за купата в категория полусредна (до 63,5 кг) във версия Международна боксова федерация (IBF).
В 11-ия рунд на мача Дадашев позволи доста удари да попаднат в главата и тялото му, положението му несъмнено не изглеждаше положително и треньорите желаеха срещата да бъде прекъсната, опасявайки се за здравето на спортиста.
След като слиза от кръга, на съветския боксьор му става зле, губи сили да стои на краката си, а по-късно е изгубил и схващане. Транспортиран е по най-бързия метод в болница, където е открит оток на мозъка. Въпреки напъните на лекарите 28-годишният състезател е умрял.
Дадашев има 14 мача на професионалния кръг, като е записал 13 победи и има едно проваляне. В аматьорския бокс е медалист от съветското състезание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР