Руският блогър и опозиционер Алексей Навални бе освободен след 20

...
Руският блогър и опозиционер Алексей Навални бе освободен след 20
Коментари Харесай

Алексей Навални беше освободен след 20 дни административен арест

Руският блогър и опозиционер Алексей Навални бе освободен след 20 дни административен арест от московския център за задържане поради това, че е провел неразрешена проява против президента Владимир Путин. Това оповестиха ТАСС и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

" Привет! Излязох от пандиза ", е написал Навални в " Инстаграм " в пост, съпроводен с негова фотография на улицата. Полицията провежда освобождението му по подобен метод, че да избегне тълпата публицисти, чакащи пред ареста, показва Агенция Франс Прес.

Навални, който разгласи желание да се кандидатира за президентските избори през март 2018 година, прибавя, че е " подготвен за работа " и ще замине довечера в Астрахан, с цел да взе участие в опозиционен протест, за който локалната власт е дала позволение.

В поста в Инстаграм 41-годишният блогър, който се бори против корупцията, оповестява със удовлетворение, че до момента в който е бил ареста, е прочел 20 книги, научил е няколко думи на киргизки и е изпил 80 литра чай.

Привет. Я вышел. За 20 суток прочитал 20 книг, выучил несколько слов на киргизском, выпил литров 80 чая и не менее 60 раз прослушал песню " Дай мне слово ведь я тамада " по радио. Готов к работе. Сегодня вечером выступаю на митинге в Астрахани: парк " Дружба " (бывший парк АТРЗ), остановка " Жилгородок ". В 18-00. Приходите. #спецприемник #арест #астрахань #тамада #рахмат #нучечайку

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on Oct 22, 2017 at 12:02am PDT

Вчера негови симпатизанти окачиха на мост покрай Кремъл транспарант с думите: " Време е да се отървем от Путин и да изберем Навални ".

Навални бе арестуван на 29 септември край дома си в Москва, откакто полицията му сформира протокол за административно нарушаване за това, че прикани посредством Facebook свои последователи да излязат на неоторизиран протест в Нижни Новгород.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР