Руският бизнесмен Евгений Пригожин днес заяви, че се е намесвал

...
Руският бизнесмен Евгений Пригожин днес заяви, че се е намесвал
Коментари Харесай

„Готвача на Путин“ Пригожин призна руска намеса в изборите в САЩ

Руският предприемач Евгений Пригожин през днешния ден съобщи, че се е намесвал в изборите в Съединени американски щати и ще продължи да го прави и в бъдеще, което е първото сходно самопризнание от страна на човек, публично посочен от Вашингтон, че оказва въздействие върху американската политика, заяви Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

 

В мненията, оповестени от пресслужбата на неговата компания за кетъринг „ Конкорд “ в съветския еквивалент на Facebook – ВКонтакте - Пригожин съобщи: " Намесихме се (в американските избори), намесваме се и ще продължим да се намесваме. Внимателно, точно, хирургически и по наш личен метод, както знаем и умеем да го вършим. "

 

Думите му бяха оповестени в навечерието на междинните избори в Съединени американски щати в отговор на молба за коментар от страна на съветски новинарски уебсайт.

 

" По време на нашите прецизни интервенции ще отстраним едновременно както двата бъбрека, по този начин и черния дроб ", сподели Пригожин, без да даде уточнения за този собствен мистериозен коментар.

 

Пригожин, който постоянно е именуван " готвача на Путин ", защото неговата компания за кетъринг работи по контракти с Кремъл, публично е упрекнат, че спонсорира основани в Русия " ферми за тролове ", които се пробват да въздействат на политиката на Съединени американски щати.

 

През юли Държавният департамент на Съединени американски щати предложи премия в размер до 10 млн. $ за информация за Пригожин по отношение на " присъединяване в интервенция в американските избори ". Той е обиден от наказания от страна на Съединени американски щати, Англия и Европейския съюз, напомня Ройтерс.

 

Доскоро Пригожин не се изявяваше обществено, само че стана по-открит в хода на войната в Украйна, в това число като подлага на критика работата на съветските генерали. През септември той призна, че е основал подкрепяната от Кремъл организация, употребяваща наемници - група „ Вагнер “, която е дейна в Сирия, Африка и Украйна.

 

Миналия петък " Вагнер " откри център за отбранителни технологии в Санкт Петербург, следващата стъпка на Пригожин да подчертае своята съпричастност с военната активност в Русия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР