Руският биатлонист Антон Шипулин е пред обявяване на съдбоносното решение

...
Руският биатлонист Антон Шипулин е пред обявяване на съдбоносното решение
Коментари Харесай

Звезда спира с биатлона заради проблеми със сърцето

 Прегръдката на Фуркад и Шипулин влезе в реклама на биатлона
Руският биатлонист Антон Шипулин е пред оповестяване на съдбоносното решение за преустановяване на кариерата. Олимпийският първенец от Сочи 2014 изпраща тежка година - първо не беше позволен до присъединяване на игрите в Пьончанг, а за последно името му беше забъркано в следствие на австрийската полиция за приложимост на допинг от страна на съветския тим.

31-годишният Шипулин не се е състезавал през сегашния сезон. Първото му съревнование ще бъде на 29 декември, когато ще кара в старта на стадиона в Гелзенкирхен дружно с Екатерина Юрлова - Перхт.

За желанията на Шипулин загатна още преди време съветският коментатор Дмитрий Губерниев. Шипулин има купа от Сочи с щафетата, както и бронз от Ванкувър 2010. Той е международен първенец за 2017 година и има общо шест подиума от планетарни конгреси.

Официално Шипулин ще уточни проблеми със сърцето. Сестра му - Анастасия Кузмина, която се състезава за Словакия, счита, че брат й е изтощен от непрекъснатото въвличане на името му с използването на допинг, въпреки да не е давал позитивна проба.

" На негово място от дълго време да бях спряла със спорта ", разяснява Кузмина, която също кара финален сезон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР