Руският баскетболен тим Химки нанесе първа загуба на испанския гранд

...
Руският баскетболен тим Химки нанесе първа загуба на испанския гранд
Коментари Харесай

Химки нанесе първа загуба на Реал Мадрид в Евролигата

Руският баскетболен отбор Химки нанесе първа загуба на испанския гранд Реал Мадрид в тазгодишното издание на Евролигата. В дуел от петия кръг на шампионата Химки се наложи с 86:80 като посетител, като по този метод се изравни с " белия балет " на върха в класирането с по 4 триумфа и 1 проваляне. Най-резултатен за Химки с 20 точки бе гардът Алексей Швед, до момента в който Джеймс Андерсън прибави още 16 за триумфа. За Реал Мадрид най-полезен още веднъж бе 18-годишният Лука Дончич, който завърши срещата с 12 точки, 7 битки и 3 асистенции.
#RMBaloncesto@pablolaso analizó el partido contra el Khimki. https://t.co/0Rn6P53lGO
— Real Madrid Basket (@RMBaloncesto) 2 ноември 2017 година

В различен мач от нощес първенецът Фенербахче победи като хазаин Валенсия със 79:66. Отборът на Желко Обрадивич поведе още при започване на срещата и до края и не изпусна задатъка си. Луиджи Датоме вкара 16 точки за " фенерите ", а резервата Джеймс Нънали прибави 13 за третия триумф на отбора от Истанбул в шампионата. За Валенсия Фернандо Сан Еметерио вкара 11 точки, а с по 10 приключиха Сам ван Росом и Тибор Плайс.

С панер на някогашния състезател на Далас Маверикс Родриг Бобоа 1 секунда преди края на постоянното време Баскония победи като хазаин с 85:84 Панатинайкос. Срещата бе доста равностойна, като двата тима непрекъснато разменяха водачеството, а финалният напън на домакините се оказа решителен. Джейсън Грейнджър вкара 20 точки за спечелилите, а с по 15 останаха Бобоа и Торнике Шенгелия. За Панатинайкос 16 означи Джеймс Гист, 15 прибави Крис Сингълтън, а с 14 остана плеймейкърът Ник Калатес. В другите два мача от програмата немският Бамберг се наложи със 75:69 над Цървена звезда в Белград, до момента в който Макаби Тел Авив победи вкъщи Олимпия Милано със 79:68.

Резултати от петия кръг в баскетболната Евролига при мъжете:

Цървена звезда (Сърбия) - Бамберг (Германия) 69:75
Фенербахче (Турция) - Валенсия (Испания) 79:66
Макаби Тел Авив (Израел) - Олимпия Милано (Италия) 79:68
Баскония (Испания) - Панатинайкос (Гърция) 85:84
Реал Мадрид (Испания) - Химки (Русия) 80:86

по-късно през днешния ден:
ЦСКА Москва (Русия) - Жалгирис (Литва)
Анадолу Ефес (Турция) - Уникаха (Испания)
Барселона (Испания) - Олимпиакос (Гърция)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР