Руският автомобилен производител Kama обяви, че е събрал 36 000

...
Руският автомобилен производител Kama обяви, че е събрал 36 000
Коментари Харесай

Мистериозен руски електромобил, наречен „Atom“ е събрал 36 000 предварителни поръчки

Руският авто производител Kama разгласи, че е събрал 36 000 предварителни поръчки за идния си електромобил „ Atom “. Производството на този модел е планувано да стартира в средата на 2025 година. Интересното е, че доста от характерностите на електрическия автомобил към момента са под въпрос, само че това не му попречи да събере този впечатляващ брой предварителни поръчки.

В самия завършек на юли тази година Kama стартира да приема предварителни поръчки за „ Atom “. Желаещите да резервират електрическия автомобил трябваше да заплатят 7 хиляди рубли (около 132 лева), макар че окончателната цена на автомобила към момента не е известна. Според пресслужбата на компанията всеки, който е направил предварителна поръчка е получил неповторим ключ за достъп до персонален акаунт на формалния уеб страница на Kama.

Според наличната информация, „ Atom “ ще има следните характерности: ускоряване oт 0 до 100 км/ч за 7 секунди и пробег до 500 километра, според от определената трансформация. Планира се производството да бъде проведено на територията на завода в Москва.

Интересът към основаването на локален електрически автомобил се появи още през 2021 година Първият функционален първообраз беше показан през май тази година в Москва. Официалните продажби на Atom ще стартират на 1 юни 2025 година, като първата партида ще бъде лимитирана до 15 000 единици.

Предварителните поръчки с предплатено заплащане обаче не са нормална процедура в автомобилната промишленост, изключително когато става въпрос за автомобил, който към момента не е изцяло показан на обществеността.

Проектът Atom провокира доста полемики. Въпреки огромния брой предварителни поръчки, евентуалните купувачи показват опасения заради неналичието на съответна информация за електрическия автомобил.

Въпреки това, поради присъединяване на китайски инженери и опита на управлението на КАМАЗ в плана, както и вложенията на Renera (структура на Росатом), вероятностите на плана наподобяват обнадеждаващи. Може би главният претекст за мнозина е желанието да поддържат локален производител и вярата в триумфа на новата съветска автомобилна марка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР