Руския обяви, че навлизането във въздушното пространство на Южна Корея

...
Руския обяви, че навлизането във въздушното пространство на Южна Корея
Коментари Харесай

Русия отрече, а после призна, че нейни бойни самолети са нарушили въздушното пространство на Южна Корея

Руския разгласи, че навлизането във въздушното пространство на Южна Корея от три съветски военни самолета не е било съзнателно, разгласи президентството в Сеул.
 Южна Корея е дала предупредителни изстрели против съветски военни самолети
Вчера съветски самолети нарушиха два пъти въздушното пространство на Южна Корея. Южнокорейски изтребители бяха вдигнати във въздуха и бе осъществена предупредителна пукотевица.

Официални представители на съветското Министерство на защитата изразили " надълбоко страдание " пред сътрудниците си от Южна Корея и обяснили, че е станал механически проблем, се споделя в известието от Южна Корея.

До през вчерашния ден съветското министерство на защитата отхвърляше остро да е имало нарушение на въздушното пространство. Впоследствие Русия призна, че такова е имало, само че че не било съзнателно и че незабавно ще стартира следствие по случая.

Защо, в случай че става въпрос за неточност, въздушното пространство е нарушено не един път, а два пъти, макар предупредителните изстрели от южнокорейските изтребители - не излиза наяве. При случая самолетът, който един път нарушава пространството и го напуща, се връща наново.

" Москва твърди, че в случай че самолетът е летял съгласно авансово планувания маршрут, случаят не би се случил ", съобщи представител пред кореспонденти. Това не е доказано от съветските управляващи.

По мотив случилото се Китай увери, че нито един от трите съветски самолета не е навлязъл във въздушното пространство на друга страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР