Руските закони позволяват лица и организации, получаващи пари или подкрепа

...
Руските закони позволяват лица и организации, получаващи пари или подкрепа
Коментари Харесай

Москва обяви за чуждестранен агент бившия руски премиер Михаил Касянов

Руските закони разрешават лица и организации, получаващи пари или поддръжка от чужбина, да бъдат категоризирани като задгранични сътрудници - подготовка, която носи отрицателен смисъл и може да повреди репутацията на включените в този лист.

Законът, който беше необятно употребен против опозиционни фигури и самостоятелни медии, изисква също материалите, оповестени от сходно лице, да носят ясно означение, че създателят им е " задграничен сътрудник ".

На уеб страницата на министерството се показва, че Касянов " е взел участие в основаването и разпространяването на известия и материали на задгранични сътрудници измежду безграничен кръг хора, разпространявайки подправена информация за решенията, вземани от държавните органи на Руската федерация и провежданата от тях политика " и " се е противопоставял на специфичната военна интервенция в Украйна ".

Касянов стана министър председател през 2000 година, откакто Путин беше определен за президент, и остана на поста си до 2004 година, когато беше уволнен. Той предприе някои стопански промени, измежду които въвеждането на плосък подоходен налог.

Касянов стана видна опозиционна фигура, откакто напусна поста си и се опита да се кандидатира за президент през 2008 година, само че кандидатурата му беше отхвърлена от националната изборна комисия, показва АП.

По-късно той изчезна от общественото пространство, откакто съветската съпротива беше отслабена вследствие на арести и преследвания. След като Русия стартира нашествието си в Украйна през февруари 2022 година, Касянов напусна страната и се счита, че в този момент живее в Латвия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР