Руските загуби на бойното поле в Украйна рязко са подскочили

...
Руските загуби на бойното поле в Украйна рязко са подскочили
Коментари Харесай

Русия е загубила досега във войната над 140 000 души според украинското командване

Руските загуби на бойното поле в Украйна внезапно са подскочили през последното денонощие и са минали нова психическа граница, оповестява украинското военно командване, представено от организация УНИАН.

На 16 февруари Русия е изгубила 800 военни, с което общите ѝ загуби на жива мощ за съвсем година война са към този момент са 141 260 души - убити и ранени - съгласно публикуваната във Facebook сводка на украинския общоприет щаб, чиято меродавност не може да бъде без значение доказана.



Досегашната украинска статистика на съветските военни загуби можете да видите на тази диаграма: 
 Графика УНИАН
И Русия, и Украйна рядко оповестяват данни за личните си загуби и те също не могат да бъдат без значение тествани.
Подкрепа от Израел?
Дипломат номер едно на Израел Ели Коен съобщи по време на визитата си в Киев през вчерашния ден, че страната му е привързана към териториалната целокупност на Украйна. Това беше първото посещаване на министър от Израел в Украйна от началото на руското нахлуване там, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Израел е  решително взаимен с украинците и остава завързан към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", сподели Коен на обща конференция с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба.

" Израел се опълчва твърдо на убийството на почтени цивилни ", добави той няколко часа откакто посети град Буча, трансформирал се в знак на жестокостите, в които е упреквана Русия.

Коен не заяви съответни неща по отношение на възможни оръжейни доставки от Израел за Киев.

" Ние ще помогнем за насърчаване на една интелигентна система за ранно предизвестие за Украйна ", сподели той, само че не навлезе допълнително детайлности по отношение на този план.

Но Коен въпреки всичко съобщи, че Израел е подготвен да поддържа и да помогне за одобряването на обезпечен заем в размер до 200 милиона $ за израелски планове в региона на опазването на здравето и гражданската инфраструктура в Украйна.

Кулеба пък благодари на  Израел за поддръжката и съобщи, че се надява за бъдещи решения по отношение на " отбраната на украинското небе ".

В началото на войната предходният израелски министър-председател Нафтали Бенет се опита да посредничи за мир сред Киев и Москва. 

Израел обаче до неотдавна се въздържаше да оказва помощ на Украйна с оръжия поради интереса си да поддържа положителни взаимоотношения с Русия. Последната участва военно в Сирия и не пречи на Израел да нанася там въздушни удари по ситуирани там ирански цели. Киев се нуждае от реномираната израелска зенитна система " Железен купол ", с цел да защищава градовете си от съветски ракети и дронове иранско произвеждане, които силите на Москва употребяват. Смята се, че Израел споделя и разследваща информация с Киев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР