Руските войски вече официално са в Донбас и всички се

...
Руските войски вече официално са в Донбас и всички се
Коментари Харесай

Очакват ни нови сезони на Донбаска рапсодия. Сценарий и режисура: Путин


Руските войски към този момент публично са в Донбас и всички се вълнуват какво следва. А разновидностите в любителската режисура на Путин към този момент са премислени. Какво сподели последният епизод от новия сезон на „ Донбаска рапсодия “?

Русия призна независимостта на по този начин наречените „ ДНР “ и „ ЛНР “, а подписа съответния декрет дружно с контракти за дружба и взаимопомощ. На руснаците беше показана широкомащабна театрална режисура в три дейности, която изглеждаше много призрачно и ужасно.

Един от правилата на мафията: цялата тайфа взе участие и групово носи виновността. В бруталния случай – когато се извършва „ мокра поръчка “, а в по-безобидния – когато единствено „ опраскаш “ някого. Бандитският диалект към този момент на практика се трансформира в формален език на съветското Министерство на външните работи, само че се оказва потребен и при описанието на вътрешната политика в страната.

Сценарият му беше прочут

Точно в този ключ може да се пояснява и съвещанието на Съвета по сигурността. Владимир Путин събра всички в една зала и изиска от тях обществено да поддържат едно решение, което е незаконно от позиция на интернационалното право: признаването на двете по този начин наречени „ национални републики “. Мероприятието мина без всевъзможен живец. На Путин като че ли му беше скучно. Пък и добре знаеше сюжета - нали той самият беше режисьор.
Редакцията предлага
Никакво доверие, единствено пренебрежение и дори завист – това показва Путин към висшето управление на страната. А подчинените му очевидно се опасяват от него и са подготвени да изпълнят всяко условие. Путин се държи като злия притежател на куклен спектакъл, който строго санкционира марионетките си за всяка неточност. Внезапно пред нас се разтвориха кулисите на съветската политика и ние видяхме цялата ѝ сърцевина. А тя е страшна.

Руските войски към този момент публично са в Донбас, откъдето на практика не са излизали от 2014 година насам. И всички се вълнуват какво следва в този момент. Но разновидностите в любителската режисура на Путин към този момент са премислени. На съвещанието на Съвета по сигурността имаше много изтървани думи в тази посока.

Първо: Русия я чакат наказания. Премиерът Михаил Мишустин заяви, че държавното управление към този момент от доста месеци се готви за натиска, който ще последва след признаването на по този начин наречените „ национални републики “. На второ място: допустима е нова война. Министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев даже към този момент предложи „ републиките “ да бъдат приети в рамките на двете съответни украински области. Досега обаче сепаратистите управляват единствено 30% от тази територия. Тоест, по всичко проличава, че останалата територия ще би трябвало да се превземе.

Дали това ще се случи или ще си остане единствено в листата с евентуални закани - сценаристът Путин към този момент не издава. В същото време обаче втората част от неговия театър, съвсем едночасовата лекция по непризнаването на украинската страна и нация, ни навежда на мисълта, че ще бъде разигран сюжетът, който е допустимо най-лош от позиция на мира. Впрочем, хора, които от дълго време познават Путин, споделят, че обозначението „ сценарист “ на признаването на „ републиките “ въобще не би трябвало да се схваща метафорично. Президентът на Русия в сериозни моменти се самоназначава за политически технолог и режисьор. Което може би изяснява и извънредно ниското равнище на настоящия сериал.

Най-лошият сюжет

Между другото, това ниско равнище вероятно се дължи и на мърлявата работа на Кремъл, тъй като даже там всички знаят, че не съществуват никакви „ обособени нации на “, че това са си марионетни режими, а територията е украинска. Така че от юридическа позиция просто няма какво да се признава.

В последния епизод от първия сезон на „ Донбаска рапсодия “ Путин взе участие в съвещание със Държавната Дума и Съвета на Федерацията, които потвърдиха решенията на президента, да ги облекат в законова форма, а същото по този начин да уведомят армията, че този път няма да бъде, както през 2014.

В последния епизод от първия сезон на „ Донбаска рапсодия “ Путин ще продължи да заседава с Държавната дума и със Съвета на Федерацията. А те и отсега нататък ще удостоверяват решенията на президента и ще ги обличат в законова форма. Та нали този път няма да бъде, както през 2014.

Всичко ще си е намерено – никакви, никакви зелени човечета, които сякаш ги нямало. Войниците и офицерите, а при положение на крах – техните вдовици и деца получават всички полагащи им се облаги: жилище, земя, пенсия, невисок наем за общинска квартира. Пък в случай че се наложи – и заравяне за сметка на страната.

Очаква се продължение

Но Путиновият Нетфликс-сериал за небогати очевидно няма да завърши с последния епизод, ще има и втори сезон. Ако за него се избере кротичък сюжет, то работното изложение ще гласи: Нови наказания против Русия и държавно строителство на „ ДНР “ и „ ЛНР “. За което, твърди се, към този момент има планувани 1,5 трилиона рубли. При гадния сюжет работата е елементарна: „ Война “. Трейлъра за новия сезон Кремъл ще пусне напълно скоро.

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Източна Украйна: по какъв начин живеят хората край фронтовата линия
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР