Руските войски в Украйна използват хиляди сателитни комуникационни терминали Starlink,

...
Руските войски в Украйна използват хиляди сателитни комуникационни терминали Starlink,
Коментари Харесай

Буданов: Руските войски в Украйна използват хиляди терминали Starlink

Руските войски в Украйна употребяват хиляди сателитни информационни терминали Starlink, създадени от SpaceX на Илон Мъск, сподели шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов пред Wall Street Journal.

Генерал-лейтенант Кирило Буданов сподели, че съветските войски са комуникирали по системата Starlink " от много дълго време " и са придобили терминалите от частни съветски компании, които са ги закупили от медиатори.

Посредниците, сподели той, доставят оборудването в Русия през прилежащи страни, в това число някогашни руски републики.

, че съветските войски са комуникирали през Starlink на фронтовата си линия, само че не разкрива степента, до която терминалите са били употребявани.

Украйна разчита в огромна степен на Starlink, като сподели предходната година, че към 42 000 терминала са били употребявани от военните, лечебните заведения, бизнеса и филантропичните организации, като Пентагонът е оказал помощ за финансирането на достъпа на украинските сили.

Руското посолство и SpaceX не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар.

. Компанията не отговори на имейл по-рано тази седмица с въпрос дали може изрично да изключи потреблението на системата от съветските войски в Украйна.

Пенсионираният бригаден военачалник от английската войска Бен Бари сподели пред Ройтерс, че в случай че съветските сили употребяват Starlink, техните връзки ще бъдат по-сигурни и по-трудни за продупчване от Украйна и нейните съдружници.
 Украйна: Русия купува терминали Starlink от арабски страни
Украйна: Русия купува терминали Starlink от арабски страни

Главната дирекция за разузнаване разгласява аудиозапис на двама съветски бойци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР