Руските войски се опитват да обсадят украинската столица Киев и

...
Руските войски се опитват да обсадят украинската столица Киев и
Коментари Харесай

Русия се опитва да обсади Киев и Харков

Руските войски се пробват да обсадят украинската столица Киев и втория по величина град в страната - Харков, на североизток, съобщи Олексий Арестович, консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски, представен от Ройтерс. През нощта съветските сили са обстрелвали с артилерия Киев, Харков и южния пристанищен град Мариупол. Украинската войска е свалила съветски военни самолети в региона на столицата, сподели Арестович на брифинг, излъчен по малкия екран, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-малко 10 души са били убити, а 35 - ранени, при съветския обстрел на центъра на Харков, заяви в обществените мрежи съветникът в украинското министерство на вътрешните работи Антон Херашченко, представен от Ройтерс. Той добави, че продължава разчистването на отломките и ще има още жертви. Лидерът на подкрепяната от Русия така наречен Донецка национална република (ДНР), провъзгласена от сепаратистите в Източна Украйна, Денис Пушилин в това време съобщи, че неговите сили имат за цел през днешния ден да обсадят през днешния ден Мариупол, заяви РИА Новости.

Югоизточният украински пристанищен град е под непрекъснат обстрел, сподели тази заран неговият кмет. Сепаратистите обявиха, че желаят да открият два филантропични коридора за жителите на Мариупол. Хората ще могат да изоставен града до на следващия ден, съобщи Едуард Басурин, представител на силите на ДНР, представен от ДПА. „ Гарантираме безвредното прекосяване през секторите на автомагистрала А58 в посока (украинската) Запорожка област и Руската федерация “, сподели Басурин. Той добави, че съветските военни ще оказват помощ на хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР