Руските войски се изтеглиха от района около Киев. Сега Украйна

...
Руските войски се изтеглиха от района около Киев. Сега Украйна
Коментари Харесай

Руската армия готви мащабно нападение в Донбас?


Руските войски се изтеглиха от региона към Киев. Сега Украйна се приготвя за огромно съветско нахлуване на изток и на юг. Твърди се, че Русия изка да превземе Донбас. През последната нощ е имало удари над Одеса и Мариупол.

Русия продължава да се изтегля от северозападните украински региони и нарежда своите войски отначало, излиза наяве от настоящи инормации. в източната и в южната част на Украйна и се приготвя за огромно нахлуване. След промени в тактиката на съветската войска Кремъл разгласи, че има намерение да завладее области в Донбас, които към момента не са под контрола на проруските сепаратисти. те управляват част от богатата на първични материали Източна Украйна от 2014 насам.
Редакцията предлага
Успехи в региона на Чернигов и Суми

Същевременно Киев осведоми за триумфи в района на Чернигов. Някои обитаеми места към Чернигов още веднъж са под украински надзор, а филантропичните помощи към този момент са на път, разгласи украинската войска. Чернигов е на към 130 км от Киев и дни наред беше откъснат от света. Кметът Владислав Атрошенко разгласи, че съветските удари над града са разрушили 70% от града му.

Руските войски се изтеглят и от района на град Суми. Все още обаче е рано да се приказва за освобождение на района, сподели шефът на регионалната администрация Дмитро Шивицкий.

Нови въздушни удари

И до момента в който в районите на Чернигов и Суми приказват за триумфи, съветските набези над други украински градове не престават. Така да вземем за пример при удари над жилищен регион в Харков са починали седем души и минимум 34 са били ранени. Вторият по огромни украински град е под засилен обстрел още от началото на съветската инвазия. И в намиращия се наоколо град Дергачи са били убити минимум седем цивилни. Продължават и ударите над обсадения пристанищен град Мариупол. Според английското министерство на защитата градът към момента е под засилен обстрел, само че украинската войска оказва гневна опозиция и е запазила контрола над централни сфери.

И от. В нощта против понеделник над Одеса са били изстреляни ракети. Това бе обявено от районната администрация във Facebook. Русия към момента не е удостоверила тази информация. Още през уикенда милионният град на Черно море беше под ракетен обстрел. Руското министерство на защитата тогава разгласи, че от кораби и самолети са били обстрелвани рафинерия и склад за предпазване на гориво покрай града.

И в град Тернопол е имало въздушни удари на съветската войска. В града се е чула детонация, написа " Украинская Правда " рано в понеделник, цитирайки кмета Сергий Надал. Той прикани жителите на Тернопол да се укрият на несъмнено място. Все още се чакат публични.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Сергей и Лена от Киев, които откриха избавление в София
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР