Руските войски сдържат контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ),

...
Руските войски сдържат контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ),
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Русия сдържа украинското настъпление, Киев едва ли ще постигне бърз успех

Руските войски сдържат контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), Киев надали ще реализира бърз триумф. Това мнение изрази вестник " Вашингтон пост " въз основа на диалози с специалисти, оповестява ТАСС.

Според тях построената от съветските въоръжени сили отбранителна линия „ към този момент забавя настъпателните интервенции и основава съществени спънки за украинската войска, принуждавайки я да се пробва да пробие през тесни пътища, което разрешава на Русия да се прегрупира и да нанася по-точни удари “, отбелязва публикацията.

Повече от седмица след " началото на необятно рекламираната контраатака на Украйна ", продължава вестникът, " има признаци, че Украйна надали ще реализира бърз триумф ".

 

По данни на самите украински управляващи те са съумели да си върнат единствено към 100 кв. км територия, се споделя в публикацията.

 

Експертите означават високото равнище на подготовка на съветските въоръжени сили за украинското контранастъпление - те " съумяха да приготвят запаси, да обезпечат артилерийска и въздушна поддръжка, да се запасят с муниции и гориво ", да получат повече безпилотни летателни апарати.

Така, съгласно Дара Масикот, специалист по съветските въоръжени сили в един от водещите американски мозъчни тръстове, " Ранд корпорейшън ", съветската войска се усеща уверена зад отбранителната линия. Тя акцентира, че " огромна част от украинското съоръжение, квалифицирано за пробив, към този момент е унищожено, тъй че опитът да се пробият всички тези мини е същински проблем ". " Това е първата отбранителна линия ", показва специалистът, визирайки мините.

Тя отбелязва и успеваемостта на потреблението на боеприпасите " Лансет " от съветските въоръжени сили. " Те могат да ги вдигнат, да ги пуснат върху оборудването и да го обезвредят ", прибавя Масико.

 

" Техните контрабалистични средства са се подобрили във връзка с скоростта, с която могат да вземат решения и да поразяват украинците ", показва тя.

 

Както заяви Министерството на защитата на Руската федерация, въоръжените сили на Украйна вършат несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. Според организацията украинските сили към този момент са изгубили към 7500 души убити и ранени при опити за нахлуване в Южнодонецкото, Запорожкото и Донецкото направление. Руският президент Владимир Путин също акцентира, че въоръжените сили на Украйна не са сполучливи в нито едно направление, прибавя ТАСС.

 

Инфо: ТАСС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР