Руските войски са планирали частично да обградят Харков и да

...
Руските войски са планирали частично да обградят Харков и да
Коментари Харесай

The Economist: Руските войски са планирали частично да обсадят Харков

Руските войски са възнамерявали отчасти да обкръжат Харков и да окажат напън против града на изток от Печенежкото водохранилище, оповестява английското списание The Economist, като се базира на показани пред редакцията военни проекти.

В публикацията се акцентира, че интервенцията е била планувана за 15-16 май, само че е била отсрочена с съвсем седмица по незнайни аргументи, прецизира " Фокус ".

Руснаците наподобява са " разпознали две направления “ на офанзива от двете страни на язовира. По-специално, офанзивата в западна посока е за да сложи Харков в обсега на съветската артилерия покрай село Борщева. Войските на Москва обаче са спрени от 92-ра бригада на Въоръжените сили на Украйна, която ги отблъсква на 10 километра от първичната цел.

The Economist също написа, че във Волчанско направление проектът на съветските войски е бил да пробият до град Печенеж.

" Руснаците изначало бързо се оправиха с тази интервенция, преминавайки през територията, където трябваше да бъдат готови минни полета и съществени инженерни укрепления, само че такива нямаше “, означават от редакцията.

Командирът на разследващия отдел на ВСУ Денис Ярославски разясни пред кореспонденти, че на руснаците " просто им е било разрешено да преминат “.

" Гледахме ги по какъв начин режат граничната ограда на екраните към 23:00 часа на 9 май и споделих на хората ми да ги гледат по какъв начин взривяват мините. Нямаше детонации, те просто продължиха “, показа той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР