Руските войски са обстреляли цялата фронтова линия в Донецка област

...
Руските войски са обстреляли цялата фронтова линия в Донецка област
Коментари Харесай

Украйна: Русия се активизира в Донецка и Луганска област

Руските войски са обстреляли цялата фронтова линия в Донецка област в Източна Украйна , заяви украинският губернатор на региона Павло Кириленко, представен от Руската работа на Би Би Си.

Най-ожесточените боеве в петък са в региона на градовете Бахмут и Авдеевка . Според Кириленко съветските войски също са създали опит за нахлуване в региона на Лиман, който

Ситуацията в Донецка и Луганска област също беше разказана малко по-рано от Олексий Арестович, консултант в канцеларията на президента на Украйна.

" Руснаците ускориха своите интервенции в Донецка и Луганска области. Сега те са в доста дейна фаза на опити за осъществяване на настъпателни интервенции. Ние не напредваме на никое място, а се пазиме , унищожаваме пехота и техника на врага, където и да се опита да настъпи, ", сподели Арестович.

Руски държавни медии оповестиха по-рано през днешния ден, че центърът на Донецк е бил обстрелван от украинската войска . Няма без значение удостоверение на тази информация.

Херсонска област е била обстрелвана 68 пъти за последното денонощие. Това написа в своя канал в " Телеграм " Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на президента на Украйна. По думите му обстрелът е осъществен от миномети, танкове, благодарение на артилерия и реактивни системи за залпов огън. В самия Херсон също са обстрелвани частни и многоетажни здания. Осем души са ранени .

Ръководителят на регионалната администрация на Херсонска област Ярослав Янушевич съобщи, че едно от попаденията е върху болничното заведение - постройката на детското поделение и моргата, само че никой не е потърпевш.

Тази информация съответствува със известията от сутринта за , по време на които нито една от страните към момента не е в положение да реализира безапелационен триумф.

На 8 декември съветската войска е, което украинските въоръжени сили се пробват да завладяват. Руснаците са се опитли да контраатакуват там. Въпреки това, базирайки се на украинските военни,, че контранастъплението е било отблъснато.

Във връзка със обстановката в региона Институтът за проучване на войната напомня прогнозите си, че съветската войска има намерение да ускори интензивността си край Сватово, с цел да предотврати предстоящото нахлуване на украинските военни.
 Путин вижда Украйна като новата, нахално експлоатирана, колония на Запада
Путин вижда Украйна като новата, нахално експлоатирана, колония на Запада

Желанието на Запада да резервира господството си на международната сцена, увеличавало рисковете от конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР