Руските войски са на 4-5 километра от втория по големина

...
Руските войски са на 4-5 километра от втория по големина
Коментари Харесай

Руснаците са на 5 километра от Харков. Тежки боеве, първи пленници

Руските войски са на 4-5 километра от втория по величина украински град Харков, заяви Олексий Арестович, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от АП. Арестович сподели, че войските на съветския президент Владимир Путин са навлезли сред 10 и 20 километра в Черниговски район на Северна Украйна и се прегрупират, с цел да продължат офанзивата.

“Kиев е под сигурна защита”, сподели Арестович и съобщи, че руснаците " ще бъдат изправени пред тежки борби ".

Той добави, че край Харков, който е в Североизточна Украйна, украинските войски са унищожили четири съветски танка.

Съветникът сподели и че съветски войски са навлезли в Украйна и откъм анексирания полуостров Крим и се пробват да напреднат към Мелитопол и Херсон.

По думите му близо 40 души са били убити до момента в съветското нахлуване и няколко десетки са ранени. Той не посочи дали има цивилни измежду починалите.

В региона на Подолски на Одеска област 18 души са починали вследствие на удар по военна част, съобщи украинската организация УНИАН, базирайки се на пресслужбата на Одеската регионална администрация.

Ударът е бил по военна част в село Липецкое, в което са починали 8 мъже и 10 дами.

УНИАН цитира и съветника на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко, съгласно който по-рано през днешния ден в в град Подолск, Одеска област, е бомбардирана военна част. Първоначално е обявено за 6 починали, 7 ранени и 19 безследно изчезнали.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/руски военнопленници украйна 24 фев 2022 фб.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Някои от първите съветски военнопленници, хванати от украинските сили. Снимка профил на украинските сухопътни войски във Facebook.

Русия нанася удари с крилати ракети по боен обект в Бровари, заяви още във Facebook Герашченко.

" Имаше удар с две крилати ракети по военното ни оборудване в Бровари. Информация от Генералния щаб ", написа той, без да дава информацията за жертви и опустошения се прецизира.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР