Руските войски са изложени на риск от разединяване на силите

...
Руските войски са изложени на риск от разединяване на силите
Коментари Харесай

Лондон: Русия рискува да разедини силите си при опитите си да напредва на изток и на юг

Руските войски са изложени на риск от отцепване на силите си, защото вършат опити за отблъскаване на украинската контраатака в Южна Украйна и за офанзива на изток, съгласно английски оценки, съобщи Ройтерс.

Русия продължава настъплението си към Купянск в Източна Украйна, като се пробва да принуди Киев да раздели своите елементи сред южното и източното направление. Това оповестява министерството на защитата на Англия, като се базира на разследваща информация.

„ Като се има поради, че Русия реализира скромни придобивки покрай Купянск, откогато украинската контраатака стартира през юни, е доста евентуално те да се стремят да се възползват от това, като продължат да обезпечават запаси на оста (на придвижване) “, се споделя в изказването.

Това събитие обаче, може да накара Русия да разцепи силите си, с цел да предотврати пробив на Украйна на юг по Ореховската ос.

Въпреки напъните на съветските въздушно-десантни сили и 58-а общовойскова войска да ги спрат, украинските сили са достигнали първата съветска съществена отбранителна линия там, съгласно разбора.

Всекидневни актуализация за хода на войната разгласява Министерството на защитата на Англия, откогато тя беше стартирана от Москва през февруари 2022 година Кремъл отхвърля данните и ги дефинира като дезинформация.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР