Руските войски, разположени близо до границата с Украйна, са се

...
Руските войски, разположени близо до границата с Украйна, са се
Коментари Харесай

САЩ: Русия не изтегля, а добавя войски край границата с Украйна

Руските войски, ситуирани покрай границата с Украйна, са се нараснали със 7 000 души през последните дни, макар изказванията на Кремъл, че са почнали да се изтеглят, съгласно управляващите в Съединени американски щати. Високопоставен член на администрацията е декларирал пред CNN, че това нарастване прави изказванията за евакуиране „фалшиви“ и предизвести, че демонстративната отвореност на президента Путин към дипломацията е била за похищение на вниманието.

В четвъртък президентът Байдън предизвести, че изтеглянето би било нещо положително, само че към този момент от не се следи. Той разкри, че съгласно анализите на границата има към 150 000 съветски военнослужещи.

Източникът на CNN удостовери, че Русия може да употребява за нахлуване подправен предлог, в това число интензивност на НАТО или несъществуващо набези на нейна територия. Възможно е и да се позове на жестокости, осъществени в Донецкия район, който е под контрола на проруските сепаратисти.

Предупрежденията за съветска машинация идват в под напрежение миг, когато Европа и Съединени американски щати чакат идващия ход на президента на Русия, който не е дал знак дали е взел някакво решение по отношение на основаната от самия него рецесия в Украйна.

Председателят на НАТО Йенс Столтенберг също съобщи, че до момента няма „никакъв белег за деескалация на терен“, а външният министър на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че що се отнася до Русия, държавното управление му се преценява с правилото „не има вяра, щом чуеш, само че виж и тогава вярвай“.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР