Руските войски продължават настъплението си западно от Авдеевка и вече

...
Руските войски продължават настъплението си западно от Авдеевка и вече
Коментари Харесай

DeepState: Руснаците са пробили и новата украинска отбранителна линия след Авдеевка

Руските войски не престават настъплението си западно от Авдеевка и към този момент са осъществили пробив в защитата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по линията Бердичи-Орловка-Тоненкое, оповестява украинският мониторингов план DeepState, представен от " Фокус ".

Отбелязва се, че руснаците са напреднали южно от Бердичи, Донецка област. Освен това те са постигнали прочут триумф при Орловка.

Освен това руснаците настъпват на юг от Тоненкое и покрай Невелское.

Преди това от Генералния щаб на ВСУ оповестиха, че съветската войска е разширила офанзивите си до 5 села на Авдеевско направление. Первомайское и Невелское бяха добавени към отбранителната линия Бердичие-Орловка-Тоненкое.

Междувременно Трета щурмова бригада на ВСУ ( " Азов “) е изтласкала руснаците от Красногоровка, Донецка област. Те са атакували в югоизточната част на Красногоровка и са навлезли в града.

Подразделения на съветските въоръжени сили са се закрепили на опорни пунктове в Работино, Запорожка област, оповестиха от Министерството на защитата на Руската Федерация, представени от РИА Новости.

Ведомството разгласява фрагменти от дейни щурмови дейности на военнослужещи от Гвардейския мотострелкови полк на Южния боен окръг.

" Благодарение на способеното обмисляне на интервенциите от страна на командването на група войски " Днепър “ нашите мотострелкови сили съумяват да изненадат съперника, да заемат и да се закрепят в неговите опорни пунктове в обитаемата зона “, се споделя в известието.

Както споделя командирът на танк с позивна Снайпер, преди офанзивата танковата част си е проправила път през минните полета, след което пехотата е почнала да навлиза в Работино с бойни машини на пехотата. Той акцентира, че маневрите са били изцяло непредвидими за съперника.

Командването, употребявайки безпилотни летателни апарати, е коригирало дейностите на персоналния състав, а също по този начин е управлявало артилерийския огън.

Министерството на защитата на Русия прецизира, че интервенцията по щурма на позициите на въоръжените сили на Украйна е проведена във взаимоотношение на всички типове и родове войски, извършено е въздушно и наземно разузнаване, извършена е мощна артилерийска подготовка.

Кадри от разследващ дрон демонстрират по какъв начин щурмови групи от Гвардейския мотострелкови полк на ЮВО под прикритието на бойни машини на пехотата навлизат в обитаемо място и се закрепват в една от основните здания.

Работино е село на фронтовата линия в Запорожка област. В Киев го показват като главното достижение на контранастъплението на украинските въоръжени сили от юни предходната година на Запорожското направление. Именно за завладяването му Украйна вкара в борбата бригади със западна подготовка от стратегическия запас.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР