Руските войски окончателно са се оттеглили от района на Киев

...
Руските войски окончателно са се оттеглили от района на Киев
Коментари Харесай

Руснаците се оттеглиха от Киев и Чернигов, но се засилват боевете в Източна Украйна

Руските войски дефинитивно са се отдръпнали от региона на Киев и Чернигов. Това оповестява почитан чиновник на Пентагона, съобщи Военновъздушни сили. Според стратезите, задачата им е да се консолидират и преоборудват в Беларус и Русия.

„ Руският президент Владимир Путин не е постигнал нито една от своите стратегически цели в Украйна. Той поема контрола единствено над дребни обитаеми места... Руските войски не са завладяли Харков “, съобщи и представителят на „ Пентагона “ Джон Кърби.

Високопоставен чиновник на Пентагона, поискал анонимност, оповестява, че съветските войски може да се върнат назад в Киев на по-късен стадий от войната.

От 130-те съветски батальона, изпратени в Украйна, над 80 към момента остават в страната. Но към 24 000 съветски бойци са се изтеглили от Украйна.

С изтеглянето на войските от столицата, офанзивата на Русия в Източна Украйна към този момент се ускорява. Руската войска управлява към 90% от Луганск и повече от половината от Донецк - старите индустриални центрове на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР