Руските войски може да отбележат годишнината от инвазията с нова

...
Руските войски може да отбележат годишнината от инвазията с нова
Коментари Харесай

МО на Украйна: Русия е мобилизирала половин милион души и готви настъпление

Руските войски може да отбележат годишнината от нашествието с нова атака в източната и южната част на Украйна, сподели украинският министър на защитата Алексий Резников в изявление за френския ефирен канал BFMTV.

" Не можем да загубим самодейността. Като се има поради, че те (руснаците) живеят със знаци, може да опитат нещо към 24 февруари. Ние не подценяваме нашия зложелател ", сподели той.

Според изчисленията на Резников Русия е мобилизирала почти 500 000 бойци.

" Официално оповестиха 300 000, само че когато виждаме войски по границите, по наши оценки това е доста повече ", сподели министърът на защитата.

По-рано за проектите на съветския Генерален щаб да стартира нова атака в Украйна през февруари или март 2023 година заяви " Блумбърг ", базирайки се на източници, близки до Кремъл.

Близо година след нашествието, която трябваше да отнеме няколко седмици, съветският президент Владимир Путин приготвя нова атака против Украйна, като в същото време приготвя страната си за спор със Съединените щати и техните съдружници, съгласно публикация на американската организация " Блумбърг ". Според нея Путин се е подготвил за обстоятелството, че спорът ще продължи доста години.

Кремъл се стреми да показва, че неговите сили могат да си върнат самодейността след месеци на оттегляне, като оказват напън върху Киев и неговите съдружници да се съгласят на някакъв тип помирение, което би разрешило на Русия да резервира контрола върху територията, която в този момент заема. Така съветски публични лица и техни съветници разказват обстановката в диалози с " Блумбърг ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР