Руските войски, които бяха окупирали АЕЦ в Чернобил, са ограбили

...
Руските войски, които бяха окупирали АЕЦ в Чернобил, са ограбили
Коментари Харесай

Руснаците, грабили и копали окопи в Чернобил, ще живеят максимум година

Руските войски, които бяха окупирали АЕЦ в Чернобил, са ограбили предмети с доста висок радиационен декор.

Преди дни бе обявено, че съветските военни са копали окопи в извънредно радиоактивната пръст без никаква екипировка. А с прекосяването си вдигали радиоактивен прахуляк, който вдишвали. Това води до лъчева болест. Стана известно и, че съветски военнослужещ е умрял два дни след отдръпването на войските от Чернобил.

Според данни на ръководителите на централата в Чернобил, съветски военни са взели със себеси най-малко 133 предмета с доста висок радиационен декор.

Преди дни министърът на енергетиката Герман Гулашченко разгласи, че съветските войски са се изложили на " шокиращи " равнища на радиация. „ След един месец на такова излагане те имат най-много една година живот. По-точно не живот, а мудна гибел от заболявания. Всеки съветски боец ще донесе парченце от Чернобил вкъщи. Жив или мъртъв. Невежеството на съветските бойци е шокиращо. "

Повече от 100 служащи и 169 украински пазачи бяха затворени в под земята нуклеарен бункер за повече от месец без чист въздух и естествена светлина. Към момента не е ясно къде са пазачите, само че се допуска, че са отведени принудително в Русия през Беларус.

„ Руските военни минаха като стадо слонове през движимостите на хората. И тъй като не откриха пари, откраднаха преносими компютри и техника от Централата ", заяви министърът.

Шокирани публицисти откриха и биваци в " Червената гора " - зоната с най-висока радиация, което потвърждава, че руснаците са прекарали дълго време в окопите, осведоми CNN. Намерена съветска военна кутия за храна демонстрира, че равнищата на радиация са 50 пъти над естествените стойности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР