Руските войници, призовани да се бият в Украйна, ще имат

...
Руските войници, призовани да се бият в Украйна, ще имат
Коментари Харесай

Путин ще замразява сперматозоиди на мобилизирани руски войници

Руските бойци, призовани да се бият в Украйна, ще имат шанса да съхраняват гратис замразена сперма в криобанка, съгласно водещ съветски юрист, представен от Би Би Си.

Ръководителят на Руския съюз на юристите Игор Трунов сподели пред държавната осведомителна организация ТАСС, че здравното министерство е дало отговор на неговия апел за безвъзмездна криобанка и промени в наложителната здравна застраховка.

Русия активизира 300 000 резервисти след поредност от неуспехи в Украйна.

След това мъжете започнаха да се обръщат към клиники, с цел да замразят спермата си, се споделя в отчетите.

Трунов разгласи в Туитър, че неговият съюз кандидатства от името на няколко двойки, чиито съпрузисапризовани да вземат участие в специфичната военна интервенция (SVO) - термина,използван от Русия за нейната война в Украйна.

Министерството на здравеопазването към момента не е коментирало забележките на Трунов и юристът сподели пред Би Би Си, че неговият профсъюз ще би трябвало да наблюдава с ведомството каква процедура ще има.

Той добави пред ТАСС, че министерството е " определило опцията за финансова поддръжка от федералния бюджет за гратис опазване и предпазване на зародишни кафези (сперматозои) за жители, мобилизирани да вземат участие в SVO за 2022-2024 година ".

Русия нахлу в Украйна през февруари с до 200 000 бойци.Тя освен е изгубила повече от половината територия, която е окупирала по време на началната фаза на войната, само че е претърпяла загуби в десетки хиляди.

През септември президентът Владимир Путин разгласи " частична готовност ", а жертвите не престават да порастват.Повече от 250 000 съветски мъже избягаха от страната, с цел да избегнат набора.

Няколко дни след новината уебсайтът на втория по величина град в Русия, Санкт Петербург, заяви за повишаване на броя на мъжете, които се обръщат къминвитро клиники, с цел да замразят спермата си и да изготвят документи, даващи право на дамите им да я употребяват.

Андрей Иванов от градската болница " Мариински " сподели, че са се появили мъже, които се готвят за набор, както и такива, които възнамеряват да изоставен Русия. Руски мъже и дами рядко са употребявали клиниките „ единствено при положение “, че нещо се обърка, заяви той, и в никакъв случай преди не са обмисляли да замразят своя биоматериал.

Това решение дава гаранция, че в случай че човек умреили загуби способността си да се възпроизвежда, тогава той към момента ще може да има деца. През последните седмици първичното нарастване на мъжете, които се обръщат към репродуктивни клиники, наподобява е намаляло.

Една московска клиника, с която се свърза Би Би Си, съобщи, че се съмнява, че могат да бъдат обещани квоти за предпазване на биоматериал, защото всички те биха били контрактувани за 2023 година

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР