Руските военновъздушни сили продължават да използват значителни ресурси в помощ

...
Руските военновъздушни сили продължават да използват значителни ресурси в помощ
Коментари Харесай

Британското министерство на отбраната: Руските самолети са неефективни

Руските военновъздушни сили не престават да употребяват обилни запаси в помощ на сухопътната си интервенция в Украйна, само че без съдбоносен действен резултат, се споделя в обичайна разследваща сводка на английското министерство на защитата.

Досега през това лято съветските тактически бойни самолети всекидневно са правили над 100 полета дневно, само че техният действен периметър съвсем постоянно се е ограничавал с въздушното пространство над следени от Русия територии заради опасността от украинската противовъздушна защита, гласи английският отчет, оповестен в обществената мрежа “Екс ” (доскоро “Туитър ”).

“Русия се пробва да преодолее този проблем, като покачва броя на употребяваните общоприети свободно падащи бомби, които имат плъзгащи се съоръжения за увеличение на обсега. Самолетите могат да пуснат тези бомби километри преди минаването над задачата, само че към момента не е реализирана непрекъсната акуратност ”, рапортува английското министерство на защитата.

По данни на английското разузнаване от началото на украинската контраатака през юни не престават да са високоефективни съветските щурмови хеликоптери.

“Въпреки всичко в последните седмици Русия се оказва способна на ефикасна тактическа мощ във въздуха в южната зона на бойните дейности ”, пишат от Лондон.

Укринформ показва, че от 24 февруари 2022 (началото на съветското настъпление в Украйна) до през днешния ден украинските сили са отстранили към 250 240 съветски бойци и наемници, в това число 540 единствено през вчерашния ден.

Междувременно Ройтерс заяви, че жена е била убита рано тази заран, когато съветските сили подложиха на обстрел украинския град Херсон, а двама бяха убити в граничните зони на Харковска област в Североизточна Украйна. 

И Херсон, и част от Харковска област са в непосредствена непосредственост до фронтовата линия. Украинските военни оповестяват за повишение на броя на съветските офанзиви в Харковска област през последните няколко дни.

“Трудна нощ за Херсон… Руската войска продължи да обстрелва домовете на херсонските поданици в централната част на града ”, сподели губернаторът Олександър Прокудин в обществената мрежа Телеграм. Прокудин заяви, че обстрелът е почнал към среднощ и е траял няколко часа.

Отделно от това началникът на кабинета на украинския президент Андрий Ермак съобщи в Телеграм, че двама цивилни са били убити и трима са били ранени по време на днешния обстрел.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери тези информации от самостоятелен източник.

Украйна си върна Херсон и елементи от едноименната област през ноември след месеци съветска окупация, само че съветските сили постоянно обстрелват града и близките местности от другата страна на река Днепър. Този месец доктор беше погубен, а пет медицински служащи бяха ранени след обстрел на херсонска болница.

Русия отхвърля да е стреляла преднамерено по цивилни или лечебни заведения по време на нашествието в Украйна, която трае към този момент 18 месеца и докара до гибелта на хиляди хора, изселването на милиони и унищожаването на украински села и градове.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР