Руските военноморски сили възнамеряват да въоръжат своите подводници с модерни

...
Руските военноморски сили възнамеряват да въоръжат своите подводници с модерни
Коментари Харесай

Руските ВМС въоръжават подводниците си с хиперзвукови оръжия

Руските военноморски сили имат намерение да въоръжат своите подводници с съвременни хиперзвукови оръжия, съобщи ДПА, като се базира на ръководителя на съветските Военноморски сили, заяви Българска телеграфна агенция.

" Нека никой не се съмнява, че ще го създадем ", съобщи ръководителят на съветските Военноморски сили адмирал Николай Евменов в изявление, оповестено във вестника на съветските въоръжени сили " Красная звезда ". Адмиралът не уточни съответна дата за превъоръжаване на подводния флот с новите ракети.

Евменов посочи, че на работа в съветските Военноморски сили сега са 10 вида подводници. Модерните управляеми ракети " Калибър " са били тествани на подводници от второ потомство, сподели той " и през днешния ден всички подводници на работа могат да бъдат въоръжени с тях, в това число стратегическите подводни крайцери ". Следващата стъпка по-късно би била те да бъдат осъвременени с хиперзвукови ракети, добави Евменов.

Русия до момента е показала три типа хиперзвукови ракети – " Авангард ", " Циркон " и " Кинжал ", показва ДПА. В момента се счита че и трите типа на практика няма по какъв начин да бъдат спрени от противовъздушни системи поради извънредно високата им скорост. Ракетите " Циркон " са на въоръжение на кораби и евентуално могат да носят нуклеарни бойни глави. Засега обаче единствено един транспортен съд от съветските Военноморски сили е въоръжен с тях.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР