Руските военни загуби се увеличават, икономиката е под натиск от

...
Руските военни загуби се увеличават, икономиката е под натиск от
Коментари Харесай

Руснаците отказват да повярват, че армията им губи войната в Украйна

Руските военни загуби се усилват, стопанската система е под напън от западните наказания и войските на НАТО може скоро да разширят наличието си по границите на Русия. Но за доста руснаци провалянето във войната в Украйна остава немислимо, написа „ Ню Йорк Таймс “.

По-голямата част от руснаците, изключително по-старите генерации и работническата класа, имат вяра на държавната агитация, която изпълва телевизионните им екрани с изображения на неудържими колони от съветски танкове, настъпващи на украинска територия. А в предаванията по съветската телевизия войната е описвана като нова глава в битката на страната против нацизма.

Дори измежду по-образованите и по-млади руснаци, икономическата неустановеност и военните неуспехи занапред ще изкристализират в национална злополука. Те приказват при изискване за анонимност заради закони, които криминализират всякаква рецензия или потребление на термина „ война “, с цел да опишат това, което тяхната страна прави в Украйна. Украинските и западни източници споделят, че десетки хиляди съветски бойци са починали на украинска земя след началото на пълномащабната непредизвикана война, която стартира Русия на 24 февруари.

Кремъл обаче цензурира информацията за починалите съветски бойци на украинска земя. Цените се повишават непрекъснато, само че макар изтеглянето на доста западни компании от Русия, главните артикули остават необятно налични. Валутният надзор, въведен от държавното управление, изкуствено поддържа рублата, създавайки чувство за непоклатимост, даже когато Русия се насочва към икономическа изолираност. И даже някои руснаци, които в началото са се противопоставили на нашествието, в този момент споделят, че на страната им не е останал различен избор, с изключение на да продължи да се бие до победа, даже в случай че това покачва риска от нуклеарна война. Руските жители считат, че войната към този момент не е единствено против Украйна, а против НАТО и Съединени американски щати, макар че НАТО няма нито един собствен боец на украинска територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР