Руските военни, убити или ранени в Украйна, може да наближават

...
Руските военни, убити или ранени в Украйна, може да наближават
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Убитите или ранени руснаци в Украйна може да са 200 хиляди

Руските военни, убити или ранени в Украйна, може да наближават 200 хиляди души съгласно западни и американски представители, само че евентуално Москва по-добре понася загубите си от Киев,   " Ню Йорк таймс ".

 

Вестникът цитира и думите на събеседниците си, че е извънредно мъчно да се оцени точният брой, само че и че евентуално жертвите са били доста още преди да се разгорят сраженията в региона на Бахмут и прилежащия град Соледар. Само във въпросните борби обаче, поради изпращането на недообучени и пандизчии, жертвите от време на време доближават стотици дневно съгласно американските сили. Данните могат да се базират на сателитни изображения, прехванати връзки, обществените мрежи и сведения на терен, а и информация от самите държавни управления.

 

Предвид отъствието на политическа съпротива в Русия и оприличаването от президента Владимир Путин на войната в Украйна с Втората международна война (в която умират над 8 млн. руски военни) даже гибелта на стотици хиляди в спора надали ще го спре, въпреки че в случай че броят внезапно нарасне, политическата му поддръжка може и па спадне, считат специалисти.

" Месомелачка "

Украйна също не оповестява загубите си и инспекцията е сложна, само че в Бахмут умират или са ранени и стотици украинци всеки ден, споделят събеседниците на изданието. И тук по-слабо квалифицираните - като териториалната защита - се държат в предните редици.

На две срещи сред високопоставени военни и представители на отбранителни ведомства от НАТО и партньорски страни събеседници на американската медия изясняват, че сраженията в Донбас са се трансформирали в месомелачка.

Високопоставен американски боен изяснява, че единствено към Бахмут двете страни разменят няколко хиляди артилерийски изстрела всеки ден, до момента в който частната войска " Вагнер " в общи линии употребява пандизчиите като пушечно месо (според Съединени американски щати 80% от сражаващите се в Украйна за " Вагнер " 50 хиляди души са затворници). Руската войска съгласно тези оценки съзнателно употребява, сходно на " Вагнер ", едва подготвени елементи, с цел да изчерпи украинските боеприпаси.
През ноември ръководителят на Комитета на началник-щабовете на Съединените щати Марк Мили съобщи, че жертвите и ранените от всяка страна вероятно надхвърлят 100 хиляди души от началото на войната. Неофициално събеседници на " Ню Йорк таймс " към този миг говорели за стойности, по-близки до 120 хил. Миналия месец Мили изясни, че към този момент броят на убитите и ранените и от двете страни е  " много над 100 хиляди ", като това включва и наемниците от съветската частна военна компания " Вагнер ". На 22 януари от Норвегия пък пристигна оценка за 180 хиляди убити и ранени руснаци и 100 хиляди военни и 30 хиляди починали цивилни от украинска страна (според ООН убитите цивилни украинци са доста по-малко, само че това са единствено доказаните случаи).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР