Руските военни твърдят, че до 180 наемници са убити при

...
Руските военни твърдят, че до 180 наемници са убити при
Коментари Харесай

Русия: Ударът край Лвов бил за елиминиране на чужди наемници

Руските военни настояват, че до 180 " наемници " са убити при удара по Яворов, наоколо до Лвов.

Генерал-майор Игор Конашенков, формален представител на съветското Министерство на защитата, показа своята версия за удара по полигона " Яворов " тази заран. Според него там са били унищожени до " 180 задгранични наемници и огромна пратка задгранични оръжия ", оповестява ТАСС.

Ударените уреди, по думите му, са били " база за образование и бойна подготовка на задгранични наемници ", преди да бъдат изпратени в регионите на бойните дейности, както и база, в която са се съхранявали оръжия и военно съоръжение, доставени на Киев от западни страни.

Украинските управляващи оповестиха, че в " Яворов " са починали 35 души и над 130 ранени.

Конашенков съобщи, че за поразяването са употребявани " високоточни оръжия с огромен обхват ". Украински източници настояват, че това са крилати ракети, изстреляни от самолети над Черно море.

" Елиминирането на задграничните наемници, идващи на украинска територия, ще продължи ", акцентира генерал-майорът.

Както Конашенков заяви по-рано, наемниците в Украйна саботират " специфичната военна интервенция " и атакуват съветско военно съоръжение и авиация. Такива офанзиви се правят благодарение на западни оръжия: противотанкови системи Javelin (САЩ), NLAW (Обединеното кралство) и портативни системи за противовъздушна защита Stinger.

ТЕМА преди 1 час 1409 преди 1 час 288 преди 2 часа 801
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР