Руските военни продължават масово да унищожават вражеските самолети. За пет

...
Руските военни продължават масово да унищожават вражеските самолети. За пет
Коментари Харесай

“Свръхдългата ръка” на руската ПВО изтреби две ескадрили на ВСУ

Руските военни не престават всеобщо да унищожават вражеските самолети. За пет дни падналите машини доближиха 24. Посочва се, че това е станало допустимо с помощта на връзката сред две системи: системите за Противовъздушна отбрана С-400 и самолетите-радари A-50. Какво е особеното на тази композиция и за какво се появи едвам в този момент?

През последните пет дни съветските войски са свалили 24 самолета на украинските въоръжени сили. Според министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу такава висока продуктивност е станала допустима с помощта на приемането на нови комплекси. Той сподели това на среща с военнослужещи от групата " Восток ".

По-късно осведомен източник посочи пред медиите, че украинските самолети са били ударени от системата за Противовъздушна отбрана С-400 " Триумф " взаимно със самолета за ранно предизвестие (АУАКС) А-50. Системата за Противовъздушна отбрана С-400 стреля на оптимален обхват по цели, намиращи се в този миг на надморска височина от към 1000 метра. За поразяване са употребявани нови бойни глави на зенитните управляеми ракети.

Фактът, че успеваемостта на унищожаването на украинските самолети внезапно се е нараснала, стана явен предходната седмица, когато седем украински МиГ-29 бяха унищожени. По-рано през септември Върховен касационен съд на РФ получиха осъвременена бордова система за предизвестие и ориентиране A-50У, способна да открива нови видове самолети и да наблюдава по-голям брой цели спрямо предходната трансформация.

В съпоставяне с предшественика, тежестта на летящия уред е намаляло и обсегът на полета му се е нараснал. Самолетът намира, разпознава и наблюдава въздушни, наземни и морски цели. Модернизираната версия е в положение да наблюдава до 300 въздушни цели, може да види противников бомбардировач на разстояние 650 км и крилата ракета на разстояние 215 км.

Освен това A-50У има нова система за полет и навигация и електроника с по-висока продуктивност и скорост. Благодарение на усъвършенствания радиотехнически комплекс, самолетът е кадърен да открива даже дребни дронове. Цялата събрана информация се предава на командните пунктове. Самолетът независимо насочва изтребители и фронтови самолети към противников цели.

Припомняме, че зенитно-ракетният комплекс С-400 " Триумф ", признат на въоръжение през 2007 година, поразява средства за въздушно нахлуване и разузнаване и всевъзможни други въздушни цели на далечни и междинни дистанции. Самолетите и крилатите ракети могат да бъдат унищожени на разстояние от 3 до 400 км, балистични цели, летящи със скорост до 4,8 км/сек - на разстояние до 60 км и на височина до 30 км. Обхватът на разкриване на задачата е до 600 км.

„ С-400 в композиция с А-50 е система, при която А-50 дава целеуказание на С-400, след което поразява обекта. Без радарна информация системите за Противовъздушна отбрана и авиацията са слепи “, отбелязва Айтех Бижев, някогашен заместник-главнокомандващ на съветските Военновъздушни сили по интегрираната система за Противовъздушна отбрана на страните от Оперативно-наблюдателно дело, генерал-лейтенант от запаса.

Според него А-50 дава опция да се покачат бойните качества на съветските Върховен касационен съд. „ Този аероплан може да ръководи и цялостен авиационен полк, без да се брои предаването на целеуказание на зенитно-ракетни системи. А-50 се употребяват за увеличение на радарното поле тук-там, където е невероятно да се разположат наземни системи, да вземем за пример над повърхността на морета и океани “, добави той.

„ С-400 не вижда украински самолети, тъй като те летят на дребна височина. Ето за какво A-50 обезпечава целеуказание. След разкриване на цел С-400 изстрелва ракета, която се ръководи благодарение на многофункционална радарна станция. И тогава, явно, А-50 също е обвързван с ръководството на ракетите. След това в последния сектор най-вероятно се включва дейната глава на самонасочване на ракетата и задачата се поразява “, изяснява Юрий Кнутов, шеф на Музея на войските за Противовъздушна отбрана, полковник в оставка.

В предишното А-50 имаше доста „ детски заболявания “ и главната му характерност беше, че мъчно откриваше нисколетящи цели. Както означи Кнутов, А-50 е осъвременен и към този момент може да открива украински самолети на всякаква височина. Бижев прибавя: защото А-50 предава информация на командните пунктове, това дава опция за по-ефективно приоритизиране на унищожаването на цели.

„ А-50 работи от надалеч, тъй като врагът го преследва. Следователно нашата задача беше бързо да унищожим допустимо най-вече вражеско съоръжение, ослепявайки го. 24 самолета са две ескадрили “, напомня Бижев, оценявайки загубите на съперника.

На собствен ред индустриалният канал в “Телеграм ” „ Погледът на човек в райета “ считат, че съветската Противовъздушна отбрана се е сдобила със „ супер дълга ръка “ във връзка с битката с въздушни цели. „ Фактът, че системите за Противовъздушна отбрана С-400 могат да поразяват на стотици километри, беше прочут и преди. Защо не направиха това преди по време на украинската специфична интервенция? Не се възползвахте изцяло от опциите си? Защото не е задоволително да имаш ракета със свръхдалечен обхват. Необходимо е и целеуказване на свръхдалечни дистанции “, настояват създателите.

„ И в случай че като цяло всичко е ясно със стационарни цели, тогава по какъв начин да осигурим зенитна ракета с непрекъснато осветление на цел - клас изтребител, която се движи на извънредно ниска надморска височина със скорости от стотици или даже повече от хиляда км/ч? На доктрина самолетите АУАКС са предопределени за това. По-конкретно, А-50 е част от съветските въздушно-космически сили “, отбелязва каналът.

Принципът на A-50 е „ Седя високо, виждам надалече “. Благодарение на това А-50 има способността да вижда цели на стотици километри от височина 10-12 км и да предава целеуказание на ударни оръжия, в това число на Противовъздушна отбрана.

Преди това украинските Военновъздушни сили, по-специално Су-24, който носи крилати ракети “Сторм Шадоу ”, се опитваха да избегнат разкриване, летейки на ниски височини. „ Те действаха на извънредно дребна надморска височина, на доста разстояние и единствено сега на изстрелване на ракетата се издигнаха за доста малко време до височината, на която можеха да бъдат видяни от съветската инсталация за разкриване “, означават създателите на канала.

„ Работата по модернизацията на бордовия радар А-50 се прави от дълго време. Специалната интервенция единствено я подтиква по обясними аргументи. Очевидно сме очевидци на дебюта на летателните апарати, оборудвани с нови електронни съставни елементи, които ще ни разрешат да разкрием изцяло опциите на системата за Противовъздушна отбрана С-400 “, считат специалистите от канала. Комбинацията „ А-50 и С-400 “ обаче не е единствената, която може да се появи по време на СВО. „ Ами композиция от А-50 и МиГ-31 с “Кинжал? ” А-50 и Су-57 с нови ракети с огромен обхват? А-50 и БПЛА „ Охотник “? Перспективите са напълно ясни. Към огромния пестник се прибавя доста натъртено око “, предвиждат специалистите.

Освен това специалистите позволяват, че скоро над Черно море ненадейно могат да стартират да падат БПЛА на НАТО. „ Без наличие на изтребители на съветските Върховен касационен съд наоколо. Именно обновените А-50 вършат това допустимо “, не изключват анализаторите.

В обстановка на бойно опълчване уред с толкоз скъпи благоприятни условия за Противовъздушна отбрана като А-50 съществено въздейства върху салдото на силите в небето на СВО и е обект на гонене от съперника. „ Затова А-50 би трябвало да се пази като зеницата на окото. Така че никой противников дрон да не може да го доближи. И никога А-50 не би трябвало да се оставя повече от един ден на което и да е летище “, предлагат специалистите.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР