Руските военни не се намесват в работата на украинските атомни

...
Руските военни не се намесват в работата на украинските атомни
Коментари Харесай

Руското посолство у нас: Военните ни не се намесват в украинските АЕЦ

Руските военни не се намесват в работата на украинските атомни електроцентрали. Нищо не заплашва сигурността на нуклеарните реактори. Това обявиха от посолството на Руската федерация в София след стряскащата обстановка в Запорожката АЕЦ в Украйна.

" Във връзка с огромно количество недостоверна информация и изкуствено създаваната суматоха по отношение на обстановката със Запорожката АЕЦ сме принудени още един път да отбележим, че нашите военнослужещи не се намесват в работата на операторите на украинските атомни централи, като се лимитират с дилемите по опазването им ", изясняват от дипломатическата работа.

" Служителите на следената от Въоръжените сили на Русия АЕЦ в Запорожие не престават работата по обслужването на обектите и управляват радиоактивната конюнктура. Нищо не заплашва сигурността на реакторите. Това се удостоверява и от формалните изказвания на МААЕ ", допълват от посолството.

Според тях " случаят, който стана в учебно-тренировъчния комплекс, намиращ се отвън територията на електроцентралата, е явен опит за провокация ". " В хода на несполучливо нахлуване на съветския патрул на Росгвардията, украинската диверсионна група подпали постройката, като я напусна. Пожарът незабавно беше загасен. В този миг в комплекса нямаше сътрудниците на АЕЦ ", пишат още съветското посолство у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР