Руските военни казаха, че сирийската противоракетна отбрана, която е руско

...
Руските военни казаха, че сирийската противоракетна отбрана, която е руско
Коментари Харесай

Сирия е свалила повечето от изстреляните срещу нея ракети, похалиха се от Кръмъл

Руските военни споделиха, че сирийската противоракетна защита, която е съветско произвеждане, е свалила 71 от 103 изстреляни крилати ракети от Съединени американски щати и техните съдружници, оповестиха ТАСС, АП и Ройтерс.

Генерал-полковник Сергей Рудской, шеф на Главното оперативно ръководство на съветския Генерален щаб заяви през днешния ден пред публицисти, че днешният ракетен удар не е взел никакви жертви - нито измежду цивилното население, нито измежду сирийските военни, а на сирийските военни обекти са нанесени минимални вреди.

Руските системи за Противовъздушна отбрана в Сирия - в базите Тартус и Хмеймим, са откривали и направлявали всички изстрелвания на ракети както от морски, по този начин и от въздушни носители на Съединени американски щати и Англия, само че не се намесвали. Не е записано оповестеното присъединяване на френската авиация, сподели Рудской, представен от ТАСС. По думите свалени са всички ракети, изстреляни против четири основни сирийски военновъздушни бази, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Обстановката в Дамаск и други сирийски обитаеми места след ударите е спокойна, сподели генералът.

Той сподели също, че след американските удари Русия може още веднъж да прегледа въпроса дали дали да достави Сирия и други страни ракети С-300. Преди няколко години, вземайки поради настоятелните молби на някои наши западни сътрудници, ние се отказахме от доставка в Сирия на зенитните ракетни системи С-300. Имайки поради случилото се, считаме за допустимо още веднъж да разгледаме този въпрос. И освен за Сирия, а и за други страни, сподели Рудской, заяви ТАСС. Последната година и половина Русия изцяло възвърне сирийската Противовъздушна отбрана и продължава да я усъвършенства, сподели представителят на съветския Генерален щаб.

Ракетната система със междинен обхват С-300 Фаворит може да поразява цели на разстояние до 200 километра, може да се употребява против балистични и аеродинамични цели. Тези системи са на въоръжение в доста страни, в това число Китай, Беларус, Казахстан и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР